Kisalföld logö

2017. 01. 17. kedd - Antal, Antónia -6°C | 1°C

Kapuvár összehangolja a nyári programokat

Kapuvár - A párhuzamosságok kiküszöbölése érdekében a városháza összehangolja a nyári programokat. A rendezvények közt virágkiállítás, lovasbemutatók és rockkoncertek is lesznek.

– Az elmúlt évek tapasztalatait leszűrve idén összehangoltuk a város nyári programjait – kezdte a Kapuvári Nyár rendezvénysorozat ismertetését Csitei Gábor, a városháza ifjúsági és kulturális referense.

A központi szervezés célja, hogy a tavalyi vagy a korábbi évekkel ellentétben ne szervezzenek hasonló programokat egy időben, hiszen ez sem a vendégeknek, sem a szervezőknek nem jó.

– Reményeink szerint a rendezvények közt mindenki megtalálja a neki való programot – tette hozzá Csitei Gábor. Hangsúlyozta, a következő években is hasonló csomagban próbálják népszerűsíteni a város nyári, kulturális rendezvényeit.

Kapuvári lovasnapok: Különleges mutatványokat láthat majd ismét a közönség.
Kapuvári lovasnapok: Különleges mutatványokat láthat majd ismét a közönség.


A programsorozat július 8-án virágkiállítással kezdődik a Flóra Gyógyfürdő területén. Mint Szücs Kálmán ügyvezetőtől megtudtuk, munkatársai közel húszezer tő virággal díszítették nemcsak az apartmanházakat és környéküket, hanem a strand területét és a Hany Istók Kerékpáros Centrumot is. Az ügyvezető szerint a díszítés a továbbiakban is a helyén marad, vélhetően csinosabbá téve a strand területét. Háromnapos sörfesztivállal kedveskednek a helybéli és környékbeli lakosoknak július 18–20-ig a sportpályán. A programokban élő Fenyő Miklós-koncert, táncház, bál és sok más rendezvény szerepel. Anna-napi lovasnapokkal és az úgynevezett Tökös Búcsúval záródik a hónap. Ezek a programok július 26–27-én lesznek a Medosz-pályán és a Gesztenye sor környékén. A fogatos- és lovasbemutatók mellett mazsorett-, nemzetközi néptánc- és fúvósfesztiválra várják az érdeklődőket. Közben július 20–27-ig a nemzetközi néptánctábor résztvevői tartanak számos bemutatót.

Az augusztus a már hagyományos Sás Utcai Fesztivállal nyit 9-én, melynek érdekessége a Nádasdy- és Esterházy-huszárok bemutatója lesz. A nyár utolsó hónapját háromnapos gazdafesztivállal zárja Kapuvár augusztus 29–31-ig a Hany Istók Kerékpáros Centrum mellett. Ide szakmai, élelmiszer-ipari és népművészeti kiállításokkal várják az érdeklődőket.

Olvasóink írták

 • 10. Veritas 2008. július 09. 23:34
  „Amennyiben valóban olyan nagy az összefogás,akkor bízom benne,hogy önkéntesekben sem lesz hiány!
  Ja, és ugye akik fizetéskapnak a művelődésszervezői tevékenységükért ők is olyan lelkesek,mint a kult. referens?! :=)”
 • 9. Csitei Gábor 2008. július 09. 17:02
  „A programok lebonyolításakor munka akad bőven, és várjuk is az önkénteseket! Jelentkezzetek a művelődési házban!!!”
 • 8. az egyik önkéntes 2008. július 09. 15:43
  „Kedves Kapuvári!

  Igen, program van. Munka kéne? Szólj a szervezőknek, adnak Neked is, esetleg megmutathatod, hogy dolgozni legalább tudsz, ha már kulturáltan hozzászólni nem. Az se baj, ha meleg vagy. Tudod, esélyegyenlőség.”
 • 7. Csitei Gábor 2008. július 09. 13:48
  „Kedves Barátaim!
  Munkatársaim, barátaim és én is tenni akarunk Kapuvárért, és tesszük is. Az öteleteket és javaslatokat várjuk, minden új és régi öletre nyitottak vagyunk! Nem kiabálni kell, tenni városunk kulturájáért! Önkéntesség? Ismeri ezt valaki?! Igen, mi ismerjük! Vannak régi jól bevált programok és vannak új ötletek. A lehetőségekhez mérten végezzük dolgunkat! És a nyári programokban pedig példaértékű a város vezetése és a helyi civilek összefogása! Ennek nagyon örülök! A város hirdetőoszlopain már olvashatók a Kapuvári Nyár 2008 programjai, az egyes programokhoz a szervezők részletes plakátot készítenek. Az gondolm, aki akarja, megtalálja a maga szórakozásának megfelelő programot. Kellemes nyarat!”
 • 6. kóbor kutya 2008. július 08. 18:38
  „Mikor haggyátok már abba az állandó mocskolódást, pocskondiázást? Ti aztán tudjátok mi lenne jó mi? Aki bármit is tesz a városért abba már belevesztek, politikai hátteret kerestek mindenhez! Névtelen árokásó nyomorékok vagytok, csak sajnálni tudlak titeket!”
 • 5. Kapuvári 2008. július 07. 17:18
  „Az egész kapuvári fidesz egy meleg büszkeség napja!”
 • 4. kapuv 2008. július 07. 15:46
  „ebbe a köntösbe csomagolva is el lehet még adni a kapuváriaknak ugyanzt? századszor, bravó csitei, jó hogy párttársaid ebbe a pozícióba ülettek? Megérdemled...”
 • 3. metallady 2008. július 07. 10:46
  „Lesznek rockkoncertek is. Kik jönnek fellépni?? Mert ha a Seamy és M-Lék lesz akkor ezeket a borzalmakat nem lehet rock együtteseknek nevezni.”
 • 2. aquila 2008. július 06. 09:06
  „Üdv. Meg tujdátok nekem mondani, hogy tényleg lesz-e Lord koncert nyár végén Kapuváron? köszi”
 • 1. Kapuvári 2008. július 05. 21:14
  „Program már van,már csak munka kéne!”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bebetonozott csatornaszakaszokat találtak Kapuváron

Kapuvár - A Pannon-Víz szakemberei kitisztították a Deák Ferenc utcai csapadékvíz-elvezető… Tovább olvasom