Kisalföld logö

2018. 05. 21. hétfő - Konstantin 13°C | 23°C Még több cikk.

Jövőre kétszáz embernek ad munkát

Saját tőkével, sárvári és beledi üzemeinek nyereségéből építette fel több mint egymilliárdos beruházással új kapuvári üzemét a német tulajdonú Provertha cég. November elején megkezdődik az új csarnokban a termelés.
Gerencsér Jenő Hajrá: Az utolsó simítások az 5640 négyzetméteres csarnokon.
Befejezéséhez közeledik a Provertha kapuvári üzemének építése. Csaknem 1,2 milliárdos befektetéssel – ideértve a gépsorok értékét is – egy 5640 négyzetméteres csarnok készült el tizennyolc hónap alatt. A gyáregységben már tart az átadás előtti hajrá, a raktár feltöltése folyamatos, s október huszadikától megkezdik a gyártósorok telepítését a sárvári üzemből. A november ötödikei nyitás után körülbelül száz dolgozó kap itt munkát.

Az utolsó simításokat végzik

A kapuváriak körében élénk érdeklődéssel kísért Provertha-csarnok építése a végéhez közeledik. Az üzem területén az építő cég munkatársai az utolsó simításokat végzik. A beruházás részleteiről, a nyitás idejéről kérdeztük Gerencsér Jenőt, a beledi Provertha-üzem vezetőjét, aki az anyacég részéről az új beruházást is felügyeli.

1,2 milliárd forintos befektetés

– A Provertha az elmúlt másfél év alatt mintegy 1,2 milliárd forintos befektetéssel hozta létre az új üzemet, amely véglegesen október 20-án készül el. A befejezési határidő azért csúszott valamelyest, mivel menet közben módosítottunk a terveken, és nagyobb alapterületű csarnokot építtettünk fel az eredetileg tervezett 4000 négyzetméteres helyett. A változtatást egy, a tervezés idején beérkezett nagyobb megrendelés indokolta. Október végén azonban már telepítjük át a gépsorokat is a sárvári üzemből.

November 5-én lesz a gyár ünnepélyes megnyitója, utána pedig a Sárváron kiképzett 84 emberrel megkezdjük a termelést – tájékoztatott Gerencsér Jenő. Megtudtuk: terveik szerint év végéig a létszámot százra emelik. Jövőre pedig további száz munkás alkalmazását tervezik. Kapuváron többfajta villanyborotva összeszerelését végzik majd, de gyártanak kábelkonfekciót is.

Jönnek a Rábától és a Ringából

Mivel Kapuváron és környékén napjainkban nagyobb elbocsátások vannak, a cégvezető érdeklődésünkre elmondta: a Rábától már vettek fel néhány embert, és vannak jelentkezőik a húsgyárból is.
Összesen 153 embert regisztráltak Kapuvárról, valamint majdnem százan jelentkezett Beledről, a megszűnő cipőüzem munkásai közül. Ebből a keretből választják ki a még hiányzó létszámot Kapuvárra.
Gerencsér Jenő hozzátette: a helyi adminisztráció egy része már megkezdte a munkát, hiszen a jelentkezőkkel már foglalkozniuk kell, ám a cég központja a nyitás után is Beleden marad.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Internet, klub, konditerem az ifjaknak

Teleházakban, ifjúsági klubban tölthetik szabadidejüket a rábaközi fiatalok. A helyiséget és az… Tovább olvasom