Kisalföld logö

2018. 01. 19. péntek - Sára, Márió 3°C | 7°C Még több cikk.

Jól vizsgázott a Kapuvár Hús Rt.

Az amerikai minőségellenőrök látogatása pozitív eredménnyel végződött a Kapuvár Hús Rt.-nél. A „megfelelt” minősítéssel a hátuk mögött a kapuváriak lehetőséget kaptak arra, hogy húskészítményeket exportáljanak az Egyesült Államokba.
Az elmúlt hónap közepén a Kapuvár Hús Rt. üzemében jártak az amerikai minőségellenőrök. A látogatást nagy várakozások előzték meg, hiszen nemcsak a helyi üzem jövőbeni szállításai függtek az ellenőrzéstől, de annak eredménye a magyar exportra is jótékony hatással lehet. A gyártástechnológia és az állatorvosi részleg vizsgálata jó eredménnyel végződött, emellett minden területen javulást észleltek az ellenőrök Kapuváron és a Pápai Hús Rt.-nél is.

Ahogy azt a szakminisztérium államtitkára, Szanyi Tibor is bejelentette: a két vállalat az április 24-től készített termékeit már exportálhatja az Amerikai Egyesült Államokba. Kovács István, a kapuvári üzem vezérigazgató-helyettese elmondta: a megszerzett exportjog késztermékekre vonatkozik. Kapuváron egyelőre nem gyártanak húskészítményeket, de az engedély birtokában a távol-keleti, darabolthús-szállításaikat is nagyobb bizalommal kezelik a japán és koreai vásárlók. Kovács István büszke az elért eredményre, hiszen országos szinten mindössze két üzem vállalta, hogy teljesíti a magas higiéniai követelményeket.

Országos szinten a kapuváriakon kívül csak a pápai húsüzem vállalta a megmérettetést. A jó eredménnyel megnyílt az út a magyar húskivitel előtt.

A megfelelő feltételek megléte javítja jövőbeni lehetőségeiket mind a hazai, mind a külföldi piacokon. A higiéniai és élelmiszer-biztonsági vizsgálatok jó eredménye a hazai fogyasztók számára is garanciát jelent. A kapuváriak hűek maradtak az elmúlt évtizedek hagyományaihoz, hiszen a tulajdonosváltást megelőzően is rendszeresen szállítottak a tengerentúlra.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Válaszkeresés 120 millió forintos kérdésre

Kapuvár és tizenkilenc környékbeli község többcélú kistérségi társulást alkot. Pályázhatnak állami… Tovább olvasom