Kisalföld logö

2017. 02. 23. csütörtök - Alfréd 5°C | 12°C Még több cikk.

Játszóteret, urnafalat, járdaépítést terveznek

Páli - Pályázataik sikerében bíznak a páli önkormányzat vezetői. Játszóteret, járdafelújítást, faluszépítést, temetői fejlesztéseket szeretnének a támogatásokból megvalósítani.
„Nincsenek nagy álmaink, de folyamatosan szeretnénk fejleszteni a falut" – reagált Póczik András a kérdésre, ami az idei, önkormányzati elképzeléseket firtatta. A páli polgármester arról beszélt, hogy néhány millió forintos beruházásokat terveztek, melyek komfortosabbá, szebbé teszik a települést.

A páli gyerekek régi vágya egy minden igényt kielégítő, EU-konform játszótér. A községvezetés mindent megpróbált, hogy pénzt szerezzenek, de az elmúlt években nem sikerült. Önerőből viszont nem képesek megépíteni. Most pályázatot nyújtottak be a vidékfejlesztési hivatal fejlesztési alapjához. Ötmillió forintra lenne szükségük. Ugyanennek a szervezetnek a műemléki alapjától is szeretnének pénzt kapni, amiből a templom melletti kálváriát és az épület környékét tennék rendbe. Számításaik szerint hatmillió forint elég lenne. Támogatást várnak az idei Perecfesztivál megrendezéséhez is: a Nemzeti Civil Alapprogramtól és a vidékfejlesztési minisztériumtól remélnek segítséget. Az e-Magyarország pontjukat szintén pályázattal fejlesztenék, egymilliós igényük vár elbírálásra.

Az új falubusz jelentős fejlődés Pálinak, mondja Póczik András polgármester.
Az új falubusz jelentős fejlődés Pálinak, mondja Póczik András polgármester.

További pályázataik előkészítés alatt vannak. Egyik a temetői urnafal kialakítását és út építését célozza meg, a másik a külső utcák járdafelújítására vonatkozik.

– Azt szokták mondani, a megnyertek közül is csak az a pályázat a biztos, aminek a támogatását már elköltöttük. Tavaly év végén ilyen volt nekünk a falubusz beszerzése. Sikerült régi, sok kilométert futott járművünket lecserélni. Önrészként a kisbusz áfáját biztosítottuk. A Ford a gyerekek és az idősek megelégedésére egyaránt jól működik. Megvásárlása fontos állomás volt a falu fejlődésében – jegyezte meg Póczik András.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Jászaiak otthonuknak érzik

Rábatamási - A Jászai család és Rábatamási sorsa 1882-ben forrt össze. Jászai József tanítóként… Tovább olvasom