Kisalföld logö

2018. 06. 20. szerda - Rafael 18°C | 29°C Még több cikk.

Ismét ralifutam a Rábaközben - Galéria

A Győrbe szervezett Hungarian Baja terepraliverseny egyik szakaszát a Rábaközben teljesítette a nemzetközi mezőny.
Az autók, motorok, quadok és kamionok a Rábaköz-kupa során már megismert szakaszokon érintették Kapuvár környékét. Szombaton egy 56 kilométeres szakaszt jelöltek ki a rendezők, miután a területen elsőbbséget élvező Navigátor Sportmédia és a győri versenyt szervező GarZone képviselői megállapodást kötöttek egymással.

Kapuváron szombat reggel fél kilenckor, a régi kemping előtt kezdtek a motoros és quados versenyzők és kétszer egymás után teljesítették a szakaszt. Délután 1 óra körül hagyta el az utolsó versenyző a pályát.
Az autós mezőny fél 4-kor vette birtokába a Kapuvár–Vitnyéd távot és szintén kétszer egymás után mentek végig.

A rendezők több nézői pontot is kijelöltek a pályákon, a Kapuvárról Osliba vezető úton ezúttal is keresztülment a mezőny.


Ralifutam a Rábaközben - Fotó: Jerkó Gyula

Olvasóink írták

 • 7. phalm2010 2011. szeptember 07. 23:54
  „Maximálisan egyetértek a 2-dik és a 3-dik hozzászólóval! Hajrá Kapuvár!!!!!! Még több ilyen és ehhez hasonló rallykat szeretnénk,mint szurkoló közönség!!”
 • 6. kisroti 2011. augusztus 31. 23:10
  „Tévedsz egy nagyot, az én gépeim környezetbarátak( már amennyire lehetnek), nem ezzel van a baj. A baj ott van, ho9gy elkorcsosult ideológiát valló begyöpösödött maradi emberek , útját akarják állni a fejlődésnek, a haladásnak.Egy olasz vadász pár eurója többet jelent nekik, mint az egész térség boldogulása. Én nem ölök meg semmit sportból. A sport szerény véleményem szerint, verseny. Ahol valaki, vagy valami meghal, az nem sport, az élelemszerzés érdekében történő vadászat, vagy pusztán a gyilkolás, hobbi szinten való művelése.
  Kérdezem, melyik károsabb: az euróért való ész nélküli vadleölés, vagy az ellenőrzött körülmények között zárt pályán lebonyolított verseny?”
 • 5. sivatag66 2011. augusztus 30. 23:52
  „Tisztelt kisroti !!!!
  Ha a traktorral nem tud bemenni a földre a gazda,te éhen döglesz.........”
 • 4. kisroti 2011. augusztus 30. 21:38
  „Kedves Madarász. Talán pont ön volt az, aki a futam kellős közepén akart a legalább 30 éves olajzabáló leharcolt traktorával bejutni a földjére, azzal az ürüggyel, hogy művelnie kell a több éves parlagot? Előfordult ilyen a futamok alatt, hallottam, ott voltam. Az önt nem zavarja, hogy a mezőgazdasági gépek magyarországi színvonala már a kínai átlagot sem éri el? Az nem probléma, hogy a vadászok, a Qadozó kölykek, a jogosítvány nélküli crossozók egész évben ezeken az utakon járnak? Végre van olyan esemény, Kapuváron és környékén, ami nemzetközileg is elismert rangos sportesemény, nézőket, turistákat hoz egész Európából. Miért fáj ez önnek?Miért baj, ha elismertté válik Kapuvár, és környéke? Amennyiben ez önnek nem tetszik(Előző kormányfőnk szavaival éve, el lehet menni. Én önnek Nyizsníj Novgorod-ot ajánlanám leginkább, az ön mentalitásának tökéletesen megfelelne) sajnos semmit nem tehetek önért. És még nem tértem ki a részegen pufogtató, mindenre lövöldöző olasz vadászokra.”
 • 3. Ákos92222 2011. augusztus 29. 23:01
  „Teljes mértékben egyet értünk rick_! Az egy tudatlan és negatív hozzáállás, hogy ezt itt nem kéne megengedni. Egyáltalán nincs igaza Madarásznak. Kapuvár egyre népszerűbb lesz a tereprali futamok okán, egyre többen megismerik ezt a várost, lassan már a magyar tereprali védjegyévé válik. Valamint számomra és szerintem még sok ember számára ezt itt a legjobb program, eszméletlenül látványos, sokkal jobb még a búcsúnál is.”
 • 2. rick_ 2011. augusztus 29. 21:54
  „Kiről tudsz aki kitiltotta volna? Konkrétum kéne, mert ez így csak rossz duma.

  Az ramaty utakról meg pont azt nyilatkozta valaki a múltkor, hogy egész szép simára gyalulják az autók... Nem úgy, mint eső után a traktorok.

  A halálra rémülő állatok meg nyilván most találkoznak először robbanómotor hajtotta járművel. Merthogy éven át egyetlen mezőgazdasági gép, teherautó, permetező helikopter, olasz vadász terepjáróval, magyar vadász ütöttkopott terepjáróval, motorozó fiatal nem csap semmiféle neszt ezen a vidéken. Kíváncsi lennék egy ilyen hétvégén hány vadat ütnek el terepen a versenyautók és hányat a 85-ös úton közlekedők.

  Az az összehasonlítás is érdekelne, hogy melyik jelent nagyobb környezeti terhelést: ha néhány tucat, amúgy csúcstechnológiával szerelt, és komoly szervizháttérrel megjelenő jármű, egy hétvégén kétszer elhalad egy útszakaszon avagy az, hogy egy jó nagyságrenddel több, eléggé leharcolt műszaki állapotú, több évtizedes átlagéletkorú, olajzabáló mezőgazdasági gép és erdész-vadász terepjáró flotta járja ugyanazon utakat oda-vissza, keresztül-kasul EGÉSZ ÉVEN ÁT.”
 • 1. Madarász 2011. augusztus 29. 14:18
  „Na ez aztán nagyon jót tesz az amúgy is ramaty állapotban lévő mezőgazdasági utaknak! Meg szerencsétlen vadállatok, amik halálra rémülnek a környéken. Ilyet nem kéne megengedni, nagyon sok okos polgármester volt, aki kitiltotta a területéről, a többinek is ezt kellett volna tenni!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tovább épül a Kis-Rába híd Kapuváron - Galéria

Újabb adag beton érkezett a kapuvári Kis-Rába híd építéséhez. Tovább olvasom