Kisalföld logö

2018. 01. 19. péntek - Sára, Márió 3°C | 7°C Még több cikk.

Ingyen elszállítanák a tetemeket

Az öntésmajori dögkertben rendre előfordul, hogy temetetlen állati maradványok borzolják az arra járók kedélyeit és orrát. Pedig a tetemeket az önkormányzat ingyen elszállíttatná a tulajdonostól.
NNemrégiben még így festett az öntési dögkút.
Az öntésmajori dögkútnál tapasztaltak szerint gyakran maradnak hantolatlanok az állati tetemek.

A fertőzésveszély nyomán a kapuvári önkormányzat városfejlesztési irodavezetőjénél, Vertetics Istvánnál érdeklődtünk afelől, mi lehet a megoldás.

– Sajnos rendszeresen felmerül ez a probléma, mert sokan nem gondolnak arra, hogy milyen veszélyes lehet, ha elhullott állataikat csak úgy kidobják a dögkertbe – ismerte el a gondot az irodavezető.

– Ha a polgármesteri hivatal értesül arról, hogy ilyen történik, azonnal intézkedünk és a fertőtlenítés után betemetjük a maradványokat. Erre azonban nem lenne szükség, hiszen az önkormányzatnak évek óta szerződése van egy gönyűi fehérjefeldolgozó üzemmel. Eszerint az ötven kilogramm feletti állati tetemeket a bejelentés után a cég ingyenesen elszállítja.

– A környékbeli településekről is előszeretettel viszik oda a tetemeket. Volt már olyan esetünk, hogy az állatokban maradt fülbiléta alapján azonosítottuk, hogy éppen honnan származnak – mondta Vertetics István. – Ráadásul nem megfelelő módon, az ott kialakított árokba dobják a dögöt, hogy könnyebb legyen a betemetése, hanem annak partjára. Ahogyan az utánfutóról sikerül leborítani. Ezért alakulhatnak ki az öntési áldatlan állapotok.

Vertetics Istvántól megtudtuk: a polgármesteri hivatalban Kiss Gy. András városgazdát keresheti bárki, akinek elhullott állatáról gondoskodnia kell. P a gönyűi céggel azonnal felveszi a kapcsolatot és huszonnégy órán belül elviszik az elhullott állatot, s ami a legfontosabb, ingyen.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ünnepi rendezvények a hétvégén

Március 14., péntek Enese 18 órakor kezdődik a községi ünnepély a kultúrházban. A rendezvény… Tovább olvasom