Kisalföld logö

2018. 04. 24. kedd - György 14°C | 23°C Még több cikk.

Huszonévesen a hazai jazzelitben

Kapuvár - A huszonegy éves kapuvári Pintér Péter, a zeneakadémia zongora szakos hallgatója végigkoncertezte már Európa több országát, itthon pedig a hazai jazz krémjével játszik a fővárosban.

– Kisgyermekként a helyi zeneiskolában trombitán kezdtem, majd körülbelül tizenegy éve váltottam zongorára, amit jelenleg a fővárosi zeneakadémia harmadéves hallgatójaként is tanulok – kezdte zenei karrierjének ismertetését a huszonegy éves Pintér Péter.

A kapuvári fiatalember napjainkra már a magyarországi jazz elitjével játszik, a közeljövőben például Erdélyben lép fel. – Érdekes, de eredetileg zongora szakra nem vettek fel, viszont a jazz mellett a klasszikus zongorát is tanulom – tette hozzá. A zenei indíttatást meglehetősen korán, gitáros édesapjától kapta, akivel hét éve együtt játszik a kapuvári Hanság Big Bandben, ám a fiatal jazz-zongorista szólóban is kipróbálja magát. A zeneakadémia egyik docensének ajánlására egy hónapig a németországi Göttingenben zongorázott egy pianobárban, előtte két évvel Párizsban a Pompidou Központ hallgatósága élvezhette a magyar jazz-zenész játékát.

Pintér Péter: Rendszeresen kap meghívásokat óceánjáró hajókról, ám számára első a zeneakadémia és a tanulás.
Pintér Péter: Rendszeresen kap meghívásokat óceánjáró hajókról, ám számára első a zeneakadémia és a tanulás.


– Nemrégiben Svájcban, Montreux-ben játszottam egy zongoraversenyen – avatott be nemzetközi szerepléseibe Pintér Péter. Hangsúlyozta, szinte rendszeresen kap meghívásokat óceánjáró hajókról, ám hozzátette, első a zeneakadémia és a tanulás, majd annak elvégzése után szeretné zenei tudását Nyugaton továbbfejleszteni.

– Úgy érzem, napjainkra befogadott a fővárosi jazzelit, elég, ha csak ifj. Szakcsi Lakatost, Balázs Elemért, Egri Jánost vagy a talán még többek által ismert Emiliót említenem – mondta a kapuvári zenész. Rövid távú terveiről szólva elmondta, Kapuváron is indítanak egy jazz-zenei sorozatot az egyik étterem támogatásával, majd Sárközi Gáborral Sárváron vendégszerepelnek, ezt követően fővárosi jazz-zenészekkel – többek közt a montreux-i jazzversenyt nyerő Balogh Rolanddal és Horváth ˝Pluto˝ Józseffel – erdélyi előadó körutat terveznek.


Szombat esti Ivik Jazz

Pintér Péter zongorán és Sárközi Gábor bőgőn népszerű és könnyed jazz standardokat adott elő az értő közönségnek. A két zenész a kávéházak hangulatát varázsolta Kapuvárra, a vendéglő tulajdonosa szerint a jövőben több alkalommal megismétlik az ˝Ivik Jazz˝ programjait.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megújult a községi ravatalozó

Győrsövényház - Hatmillió forintból újította fel a község ravatalozóját a győrsövényházi… Tovább olvasom