Kisalföld logö

2017. 10. 17. kedd - Hedvig 9°C | 22°C Még több cikk.

Hatvanmillió a Margit Kórháznak

Hatvanmillió forintot nyert a kapacitásátalakítási pályázaton a csornai Margit Kórház. Ezt jelentette be tegnapi sajtótájékoztatóján Papp József országgyűlési képviselő.
Tegnapi sajtótájékoztatóján Csornán Papp József (MSZP) országgyűlési képviselő elmondta: az elmúlt hetekben jelentősen megnövekedett a parlamenti munkája, mivel az önkormányzati és területfejlesztési bizottság mellett az egészségügyi bizottságnak is tagja lett.

– Az egészségügyi bizottsági munkám első eredménye, hogy a kapacitásátalakítási pályázaton a csornai Margit Kórház 60 millió forintot nyert, erről a héten született meg a döntés az Egészségügyi Minisztériumban. Ez az első lépés az intézmény hosszú távú működésének biztosítása felé. A parlament a jövő héten az egészségügyi ellátás fejlesztéséről szóló törvény módosító javaslatairól dönt és az idén a végszavazás is lezajlik. Ez sok feladatot, de sok lehetőséget is kínál a Margit Kórháznak. Tüntetéssel és hangoskodással nem lehet a Kórház helyzetén javítani. Ellenben munkával és odafigyeléssel igen.
Papp József fontosnak tartja, hogy a fenntartó önkormányzat ismerje meg az új törvényt, hiszen a januárban megalakuló Regionális Egészségügyi Tanácsokban kell megszületnie annak az alkunak, amely a Margit Kórház működését hosszú távon biztosíthatja. Úgy vélte, hogy nem presztízsszempontok alapján, hanem a betegek érdekeit figyelembe véve kell tárgyalni. Megjegyezte, hogy a súlyponti Kórházak mellett majdnem hatszáz aktív és több mint kétezer krónikus, valamint rehabilitációs ágy elosztásáról kell dönteni.

Papp József reagált Cser Ágnes szerdai, Csornán elhangzott beszédére is. Szerinte tudatos hazugság azt állítani, hogy csak a súlyponti Kórházak működnek aktív ágyakkal.

– Cser Ágnesnek nincs igaza abban sem, hogy egyedül a kormánynak kell dönteni a Kórházakról. A törvény értéke éppen az, hogy a régió Kórházfenntartói megállapodhatnak egymással. Ha pedig a régióban nem tudnak megállapodni, akkor az egészségügyi miniszternek kell vállalni a döntést – vélekedett a képviselő.

Papp József szólt arról is, hogy a jövőben fontos lesz a háziorvosi alapellátás és a mentés fejlesztése. Jelezte, hogy a csornai mentőállomás is a fejlesztendők között szerepel.

Végezetül kijelentette: nagy esélyt lát arra, hogy a Margit Kórházban megmaradjon az aktív ellátás. Ennek egyik jele, hogy az intézmény megkapta a hatvanmilliós támogatást, amely – megfogalmazása szerint – kézzelfogható cáfolata annak az ellenzéki vádaskodásnak is, hogy a kormány bármelyik települést is büntetné az októberi választási eredmény miatt. Közölte, hogy ő a jövőben is segíti Csornát.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Dr. Cser Ágnes: A kormánynak nincs egészség-szakpolitikája

Dr. Cser Ágnes szerint „Gyurcsány kettes kormány” becsapta a választópolgárokat az… Tovább olvasom