Kisalföld logö

2017. 03. 23. csütörtök - Emőke 5°C | 19°C Még több cikk.

Háromszázhúszmillió normatíván felül

Csorna - Némethné Élő Zsuzsanna lesz a csornai Szociális és Gyermekjóléti Központ új vezetője. Erről hétfőn döntött a város képviselő-testülete. Elfogadták Csorna idei költségvetését is.

A város rendőrkapitányának beszámolójával kezdődött a csornai képviselő-testület hétfői ülése. Kiss József alezredes arról beszélt, hogy a bűncselekmények száma tavaly emelkedett. Jóval több lett a betöréses lopás, a fiatalkorúak által elkövetett bűncselekmény, illetve a garázdaság. Ugyanakkor javult a csornai rendőrség felderítési mutatója is.

Szabadfi Árpád megyei rendőrfőkapitány a megye egyik büszkeségének nevezte a csornai kapitányságot. Az ország 151 kapitánysága közül az értékelések alapján a 12. helyen áll a városi szervezet. A képviselő-testület határozatban köszönte meg a rendőrök eredményes munkáját.

Szabadfi Árpád főkapitány megdicsérte Csorna rendőreit.
Szabadfi Árpád főkapitány megdicsérte Csorna rendőreit.

Tárgyalták hétfőn és el is fogadták a település idei költségvetési rendeletét. A dokumentumban a bevételi és a kiadási oldalon is egyaránt 3 milliárd 547 ezer forint szerepel. Az önkormányzatnál 112,5 millió forintos forráshiánnyal számolnak, a hitelfelvétel felső határát 320 millió forintban jelölték meg. Turi György polgármester feszítettnek, de reálisnak nevezte a költségvetést. Kifejtette: az intézmények működtetésére az állami normatíván felül 320 millió forintot kell fordítani. Iparűzési adóból 46 millió forinttal kevesebbet, 300 millió forintot terveztek 2009-re. Útfelújításra 28 milliót költenek idén, ami Turi György szerint „lehetne akár 300 millió forint is, ha az állam a feladatellátást megfelelően finanszírozná".

A képviselő-testület hétfőn személyi kérdésekről és a költségvetésről is tárgyalt.
A képviselő-testület hétfőn személyi kérdésekről és a költségvetésről is tárgyalt.

Napirenden szerepelt a Szociális és Gyermekjóléti Központ vezetőjének megválasztása is. Öt pályázóból kettő nem felelt meg a követelményeknek. Az „előzetes rostán átjutott" három jelölt közül a képviselők Némethné Élő Zsuzsannát bízták meg a feladattal. A továbbiakban a testület döntött arról, hogy a város csatlakozik a Magyar Önkormányzatok Szövetségéhez. Elfogadták az erdélyi Gyimesfelsőlokkal kötendő testvértelepülési megállapodás szövegét is.

A képviselő-testület egyéb döntéseire visszatérünk.

Olvasóink írták

  • 2. sziszifusz 2009. február 26. 23:20
    „Igen,igazad van- Csornán ránézésre döntenek.”
  • 1. zsiros 2009. február 25. 21:03
    „Hát ránézésre vörös a domináns ezen a képen.Nem kellene feloszlatni.????”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vezetőkereső: egy találat, egy visszavonás

Csorna - A csornai Margit Kórház élére egy hónapja megválasztott és hétfőn „visszahívott"… Tovább olvasom