Kisalföld logö

2017. 02. 23. csütörtök - Alfréd 5°C | 13°C Még több cikk.

Három rábaközi polgármester biztosan nem indul újra

A Csornai kistérség három településének polgármestere is úgy döntött, visszavonul az önkormányzati munkából. Olyan ˝régi motoros˝ is, mint a vági Pálffy Attila. Ő húsz éve áll faluja élén. Távozik még Acsalag és Bágyogszovát első embere is.


Pálffy Attila
Pálffy Attila
Pálffy Attila, Jéger Mihály és Takács Csaba október 3-a után már nem kívánnak részt venni településük irányításában. Mindhárman elmondták: van élet a polgármesterség után. Több időt akarnak családjukkal, hobbijukkal tölteni. Jéger Mihály például az unokákkal szeretné pótolni mindazt, amit saját gyerekeivel elmulasztott. Pálffy Attila úgy véli: jöjjenek a fiatalok. Sikerekről, kudarcokról faggattuk a visszavonulókat.

– Februárban hatvanéves leszek és nyugdíjas. Húsz évet töltöttem el polgármesterként, jöjjenek most már a fiatalok – fejtette ki Pálffy Attila. – Terveim szerint továbbra is dolgozom a mezőgazdaságban, mostani munkahelyemen és a saját gazdaságomban is.

Vág polgármestere sikerként könyveli el az elmúlt két évtizedből, hogy kialakították a teljes infrastruktúrát a községben. Felújították a középületeket.

– Nagy eredmény az is, hogy ötszázötvenöt lelkes falunkban működik az iskola, óvoda, orvosi rendelő és posta. Ilyen nem sok van a megyében. Kudarcként a pályázatokat éltem meg. Az elmúlt években ugyanis az elbírálás pártállástól függő volt. Többször megkaptam én is, hogy azért nem nyernek a vági kérelmek, mert rossz oldalon áll a polgármester. E miatt a büntetés miatt remélem, hogy kárpótolják a községeket a jövőben. A nehézségek ellenére is úgy érzem, élhető falut adok át utódomnak – tette hozzá. Vágon információink szerint egy polgármesterjelölt biztosan lesz október 3-án.

Jéger Mihály 1996-ban időközi választáson került Acsalag polgármesteri
Jéger Mihály
Jéger Mihály
székébe.

– Elég volt – indokolta tömören a visszavonulást portálunknak. – Az utolsó hat év elég zivataros volt. 2004-ig látványosan mentek a dolgok, de aztán jöttek az intézményfenntartási gondok. Gyakran volt nézeteltérésem a képviselő-testülettel. Az általam jósoltak aztán be is következtek, így rákényszerültünk a nehéz döntések meghozatalára. Megszűnt az óvoda, az iskola felső tagozata, most pedig az alsót is bezártuk. Anyagi helyzetünk év végére áll helyre úgy, hogy tartalékok is maradnak.

Jéger Mihály a nehézségek ellenére is jó szívvel gondol vissza az elmúlt 16 évre. Sokat költöttek fejlesztésre, a középületekre, a különböző ellátásokra. Voltak persze kudarcélményei is. ˝Senkinek nem kívánom, hogy intézményt kelljen bezárnia településén˝ – tette hozzá. A jövőről szólva elmondta: több időt szeretne családjával, gyermekeivel, unokáival tölteni.

– Eddig Acsalag érdekeit néztem, a közügyeket helyeztem előtérbe. Ezt nyilván megsínylette a család is, noha sohasem tettek szemrehányást. Az ő hozzáállásuk, feleségem helytállása nélkül nem lehetett volna ezt a munkát elvégezni. Ezért ezúton is köszönöm nekik a kitartást – fejtette ki a távozó acsalagi polgármester. Portálunk úgy tudja, Jéger Mihály székéért hárman indulnak október 3-án.

Takács Csaba
Takács Csaba
Takács Csaba, Bágyogszovát polgármestere két ciklus után áll fel székéből.

– Több oka is van az elhatározásomnak. Egyrészt elértem a nyugdíjkorhatárt, az egészségemmel is voltak gondok, és a családi körülményeim is úgy alakultak, hogy szükség van rám otthon. Abban biztos vagyok, hogy október 3. után is feltalálom magam. Több időt szánok a családomra, vadász is vagyok, de a szenvedélyemre az elmúlt nyolc évben kevés idő jutott – jegyezte meg.

Takács Csaba szerint az első évek voltak a nehezek községvezetőként. Szennyvízberuházás után volt az önkormányzat, pénzügyi problémákkal küzdöttek és a testületen belül is voltak komoly viták. Ezeken úrrá lettek és kezdődhetett az érdemi munka: fejlesztések, rekonstrukciók, átépítések. Megtartották intézményeiket, jól szerepeltek a pályázatokon. A közelmúltból megemlítette a bágyogi ravatalozó bővítését, a szováti közpark kialakítását, az óvoda felújítását. Benyújtották a kistérség által is támogatott pályázatukat az iskolafejlesztésre. A Bágyogszováton megkezdett munka folytatására információink szerint eddig ketten jelentkeztek.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Uborkaparti a hétvégén Markotabödögén

Szombaton rendezik a községben a tizenkettedik Uborkapartit. A program reggel fél 7-kor zenés… Tovább olvasom