Kisalföld logö

2017. 08. 21. hétfő - Sámuel, Hajna 13°C | 23°C Még több cikk.

Hantech: fejlesztettek és emelték a dolgozói béreket is

A Hantech zrt. csornai gyárában egy közel negyedmilliárdos fejlesztés valósult meg idén. Lézervágót és több kiegészítő berendezést vásároltak. A cég árbevétele meghaladja a 3 milliárd forintot.


Közel 250 millió forintos fejlesztés fejeződött be a közelmúltban a Hantech zrt. csornai üzemében. Európai uniós és hazai támogatással egy, a legkorszerűbb technológiát képviselő lézervágó gépet vásároltak, beégető kemencét szereztek be, targoncákat és hegesztőgépeket vettek. A gyárban már 2020-ig „látják a jövőt".

Tallér György, a zrt. felügyelőbizottságának elnöke elmondta: a mostani, 240 milliós beruházás is része a hosszú távon tervezett modernizálásnak. „A válság kitörésekor a tulajdonosok határozott döntése volt a fejlesztés. Abból a meggondolásból, hogy mire véget ér, készen álljunk a megrendelői igények kielégítésére, a kiváló minőséget biztosító technológiával" – fogalmazott Tallér György. Hozzátette: a válságból ugyan még nem lábaltunk ki, de már érződik a gazdaság növekedése. A cég jövőjével kapcsolatban kifejtette: jelenleg 205-en dolgoznak a gyárban, a létszámot a 2014-es fejlesztésekre alapozva növelni szeretnék.

A Hantech zrt.  árbevétele idén meghaladja a hárommilliárd forintot. A   béreket is fejlesztették idén.
A Hantech zrt. árbevétele idén meghaladja a hárommilliárd forintot. A béreket is fejlesztették idén.

A csütörtöki ünnepélyes átadón Czomba Sándor, a Nemzetgazdasági Minisztérium államtitkára arról beszélt, hogy valóban azok a vállalkozások maradtak életképesek, melyek a válság ellenére is fejlesztettek.

 Zelenka Pál, a Hantech tulajdonosa kitért rá, hogy az üzemben egy év alatt 15 százalékos bevételnövekedést értek el és ebben az évben négyszer történt dolgozói bérfejlesztés. A tulajdonos hangsúlyozta, a társaságnál 2020-ig már meghatározták a programokat.

A Hantech zrt. mezőgazdasági gépekhez készít alkatrészeket, idén a 3 milliárd forintot meghaladja az árbevétele. A cég tucatnyi országba exportálja termékeit, például Japánba is. Odafigyelnek a szakképzésre is, jelenleg negyven tanulóval állnak szerződéses viszonyban, akik az esztergályos-, a lakatos- és a hegesztőszakmát tanulják ki náluk.

 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Most sikerül? Pályázatot írtak ki a kapuvári húsgyár vagyonára

Újabb pályázatot írtak ki a felszámolók az egykori kapuvári húsgyár két cégének vagyonára, amelyet… Tovább olvasom