Kisalföld logö

2018. 08. 17. péntek - Jácint 17°C | 28°C Még több cikk.

Ha lesz orvos, újraindulhat a csornai kardiológia

Újraindulhat a csornai Margit Kórház kardiológiai osztálya, ha sikerül szerződtetni előírt végzettséggel rendelkező orvost.

Paller Judit, az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat regionális tiszti főorvosa szerint ha az intézmény jelzi, hogy találtak megfelelő szakembert, számukra "erkölcsi kötelesség", hogy a lehető leggyorsabban kiadják az újraindításhoz szükséges dokumentumokat; így ez a hatályos szabályozásban előírt 22 munkanap helyett alig egy hetet venne igénybe.

Kérdésre válaszolva elmondta: még a nap folyamán postázzák az intézménynek a kardiológiai osztály működési engedélyének megvonásáról szóló döntést.

Boga Attila, a csornai Margit Kórház igazgató-főorvosa kedden reggel arról beszélt az MTI-nek, hogy évek óta folyik az intézmény "lassú kivéreztetése", a kardiológiai osztály működési engedélyének megvonásával ismét szorítottak egyet rajtuk.

Szerinte a kórház feladatait előíró miniszteri rendeletben nem szerepel kardiológiai osztály, csak a "belgyógyászat és határterületei" a megszabott feladatuk, s a már meglévő rendszer alapján maga az ÁNTSZ nevesítette ezt a részleget.

Azzal, hogy az egység nem működhet tovább, a Rábaköz lakosságát a mostaninál is kevesebb pénzből kell ellátniuk - tette hozzá. Ismertetése szerint náluk eddig is harmadannyi hely jutott ezer lakosra, mint például Győrben, miközben Csornán két éve nullszaldósan működnek, az intézmény 380 milliós adósságát pedig sikerült 200 millióra lefaragni.

Az ÁNTSZ hétfőn nyilvánosságra hozott döntését Boga Attila azért nem kívánta kommentálni az MTI-nek, mert - mint mondta - csak a sajtóból értesültek róla, hivatalos tájékoztatás mindeddig nem jutott el hozzájuk.

A hatóság közlése alapján hétfőn kora este számolt be arról az MTI, hogy az ÁNTSZ Nyugat-dunántúli Regionális Intézete visszavonta a csornai kórház kardiológiai osztályának működési engedélyét. Mint felidézték: az ÁNTSZ korábban felfüggesztette a csornai Margit Kórház kardiológiai osztályának működését, mivel nem foglalkoztatott kardiológus szakorvost. A kórházat kötelezték ilyen szakember alkalmazására, de a megadott határidőn belül ennek nem tettek eleget.

A belgyógyászati osztályon a kórház továbbra is köteles ellátni a szívelégtelenséggel érkező mindazon betegeket, akiket nem speciális kardiológiai osztályra utaltak be. Tekintettel arra, hogy a kórház sürgősségi fogadóhelyet is működtet, a sürgősségi ellátást igénylő betegek állapotának stabilizálása, az akut életveszély elhárítása kötelessége, az életveszély elhárítása után azonban továbbküldi a pácienseket olyan ellátó intézménybe, ahol megfelelő szakorvosi háttérrel a legjobb kezelést kapják - írták a közleményben.

Olvasóink írták

 • 7. mazsi 2010. május 12. 17:57
  „oké keressen annyit mint anyugati kollegái de akkor a melós is igy lenne igazságos........”
 • 6. kikki0831 2010. május 12. 09:47
  „iq hidd el én nem vagyok igénytelen ! Talán énis szeretnék annyit keresni bár az én szakmám nem orvos hanem szakács! de . annyiért vok kénytelen dolgozni, amennyit fizetnek! és még örülhetek is, mert van munkám!”
 • 5. PrtG4 2010. május 12. 07:22
  „Lehetne a segédmunkás, szakmunkás, stb. bérét is a kinti bérekhez hasonlítani az is többszöröse az itthoninak.
  Valószinű a hálapénz, mely rendszerének kialakításához az orvosoknak is köze van itthon több. Az érintettek többet tudnának erről mondani.( Az persze nettó, mert miért adózna belőlle?)
  Az intézmény már több mint 2 éve "csak" megbízott vezetővel működik, mert a képviselők nem találtak a sok pályázóból alkalmas vezetőt. Ki jön ide egy anyagi, gazdasági gondokkal küzdő intézménybe?”
 • 4. egysoproni_ 2010. május 11. 20:30
  „45 év körüli sebész szakorvos havi nettója 150 - 160 ezer Ft! A határ túloldalán ennek az összegnek 8 - 10-szeresét is meg lehet keresni. Így nagyon is nem sok a 700 ezer nettó.”
 • 3. iq 2010. május 11. 19:53
  „KIKKI0831,JÓ SZAKEMBERT MEG KEL FIZETNI NEM HAVI 130000ft-ÉRT ,,EZ NEM FIZETÉS EZ KÉT HÉTVÉGI BEVÁSÁRLÁS,NETÁN TE VAGY IGÉNYTELEN? 1 SZAKORVOS IDŐBEN ÉRTVE 10-ÉV EZ PÉNZT KIVÁN NEM FINGOT ÉRTED MÁR?”
 • 2. kikki0831 2010. május 11. 19:31
  „iq nincsenek is nagy igényeid”
 • 1. iq 2010. május 11. 18:24
  „HAVI 700 000ftÉRT AZONNAL TALÁLNÁLNAK ,TESSÉK MEGFIZETNI PERSZE NETTOBA!!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az iskola után megújul a csornai óvoda is

Megkezdődtek a Bóbita Óvoda felújítási munkálatai. Szeptemberben korszerű körülmények között… Tovább olvasom