Kisalföld logö

2018. 03. 18. vasárnap - Sándor, Ede -5°C | 3°C Még több cikk.

Gyertyafénynél fürdenek hetek óta a Dózsa utcában

Augusztus eleje óta hetente több alkalommal nincs áram a vitnyédi Dózsa utcában.

Tönkrement élelmiszer, elromlott kazánok, gyertyafényes fürdés jellemzi a felháborodott lakók mindennapjait. A szolgáltató hetente többször cserél biztosítékot, a következő hibáig.

A vitnyédi Dózsa utca lakói azt panaszolják, másfél hónapja hetente többször szakad meg az áramszolgáltatás utcájukban. Gyakran kora estétől másnap reggelig tart az áramszünet. A szolgáltató rendre kiküldi az embereit, ám a hiba ennek ellenére visszatér. A lakók elromlott kazánokra, megromlott élelmiszerre és lehetetlen körülményekre panaszkodnak. Az ügyfélszolgálat sem áll – szerintük – a helyzet magaslatán.

– Augusztus elején tapasztaltuk meg először, milyen is az, amikor a házakban akár fél napra is eltűnik az energia – kezdte a történetet Horváth László, a Dózsa utca egyik lakója. A férfi szerint heti két-három, de akár több alkalommal is elmegy az áram: rossz esetben már este hétkor, jó esetben csak tíz órakor.

Benczik-Nagy Ilona: ˝Egyedül, várandósan botorkáltam a sötét házban.˝
Benczik-Nagy Ilona: ˝Egyedül, várandósan botorkáltam a sötét házban.˝

– Az ügyfélszolgálaton bejelentett hibát a szolgáltató szakemberei kijavítják, ám mivel éjszakai ügyeletünk nincs, ezért csak reggel nyolc után – mondta a vitnyédi lakó. A rendszeres bejelentésekről sincs túl jó véleménnyel. – Milyen szolgáltató az, ahol a település nevét háromszor kell kibetűzni, hogy megértsék, honnan telefonálok? No és milyen szolgáltató az, aki 2013-ban nem tartja azonnal javítandónak a hibát, és nem érdekli, hogy a sok áramszünetnek mi lehet az oka? – tette fel a kérdést Horváth László. Hangoztatta: az, hogy jelenleg csak a normális életvitelben okoz náluk kellemetlenséget ez a helyzet, már előrevetíti a fűtési szezon nehézségeit, hiszen a kazánok keringető szivattyúi árammal működnek. – Ha felrobban éjjel a kazán, gondolom, a szolgáltató majd azt is megcsináltatja – vetette fel a fiatalember.

Egy másik lakó, Varga Istvánné elmondta, újabban gyermekei gyertyafény mellett fürdenek esténként, mert nincs áram a házban. – A fagyasztóim, a hűtőszekrények van, hogy egész éjjel nem működnek. Meg lehet nézni a lefagyasztott élelmiszerek állagát – mondta a fiatalasszony, aki hozzátette, már nem mer friss árut vásárolni, fél, hogy kidobhatja az egészet.

– Egy alkalommal a fürdőben ragadtam, mikor elment az áram a házban. Férjem nem volt otthon, én pedig várandósan nem tudtam, mihez kapjak a sötétben – mesélte lapunknak Benczik-Nagy Ilona, az utca másik lakója. Hozzátette: olyan is volt, hogy az udvarról nem tudtak autóval kijárni, az elektromos kapu áram híján nem működik. – Bármelyik pillanatban megkezdődhet nálam a szülés. Szinte rettegek attól, hogy éppen olyankor, amikor megint hosszú órákig áram nélkül vagyunk – mondta a Kisalföldnek a kismama.

– A kazánokat, a ház elektromos berendezéseit is féltem, egyiknek sem tesz jót az állandó ki-be kapcsolgatás – mondta. Kiemelte: a sok eset közül egy alkalommal azt mondta neki az ügyfélszolgálatos: a hibát írásban jelentsék be a szolgáltató internetes honlapján. – Hogyan, ha nincs áramunk? – jegyezte meg keserűen a vitnyédi fiatalasszony.

(Az áramszolgáltatóhoz lapunk is eljuttatta kérdéseit, még nem érkezett válasz.)

 

Olvasóink írták

 • 10. Treszka 2013. szeptember 21. 07:31
  „Az áramszolgáltatás huzamosabb ideje hibásan teljesül Vitnyéden. Hogyan gondolja az E.ON, hogy mindezért teljes árat fizettet, úgy mintha nem lenne semmi probléma. Mindeközben már tönkrementek árammal működő berendezések. Követelni kell a kártérítéseket. Jó az újságcikk, csak nem teljeskörű.
  Problémának látom, hogy nemcsak a faluban van sötétség a kritikán aluli áramszolgáltatás miatt, hanem egyesek fejében is. Pl: 01010: "kell a pici baba, ha egyedül van már most a hölgy?" baffordi: " kézzel is simán el lehet húzni a kaput", "arra bezzeg nem volt lusta, hogy telefonhoz rohangáljon"
  Ha valaki csak ilyen hozzászólásokra képes, jobb ha meg sem szólal.”
 • 9. oxana 2013. szeptember 19. 19:08
  „Gyertyafénynél fürdeni romantikus.....”
 • 8. Fedayn 2013. szeptember 18. 10:14
  „Magas színvonalú cikk, magas színvonalú hozzászólásokkal!”
 • 7. Tapmancs 2013. szeptember 17. 16:48
  „"hiszen a kazánok keringető szivattyúi árammal működnek. - Ha felrobban éjjel a kazán..."
  Erre valók a biztonsági leeresztő szelepek. Nagy felelőtlenség ilyen nélkül szivattyús rendszert építeni.

  "a hibát írásban jelentsék be a szolgáltató internetes honlapján. - Hogyan, ha nincs áramunk? "
  Teló, mobilnet. :) Persze macerásabb mint géppel. :)”
 • 6. baffordi 2013. szeptember 17. 13:06
  „"Hozzátette: olyan is volt, hogy az udvarról nem tudtak autóval kijárni, az elektromos kapu áram híján nem működik."

  Ó basszus, kézzel is simán el lehet húzni a kaput, vagy kinyitni.
  Egyébként is talán nem kéne olyan lustának lenni hogy szar elektromos kapu kelljen. Már egy kaput is mekkora probléma kinyitni.
  Lassan a szánkat is gép nyitja majd ki. Arra bezzeg nem volt lusta hogy a telefonhoz rohangáljon.”
 • 5. kukori 2013. szeptember 17. 12:48
  „01010-szövegértés egyes,nem férj vagy élettárs nélkül vállalt babát,csak a férj vagy élettárs éppen nem tartózkodott otthon!!Ha már valaki hozzászól valamihez,akkor olvassa el rendesen,és értelmezze is,és akkor nem ír marhaságokat!!!Bocs :-)”
 • 4. kolopeti 2013. szeptember 17. 10:38
  „az Tény HOGY TE HÜLYE VAGY :)”
 • 3. 01010 2013. szeptember 17. 10:24
  „Tényeket kell leírni
  NEM A MESÉT”
 • 2. kolopeti 2013. szeptember 17. 10:06
  „01010 te minek irkász ide te *******inkább ne irj egy szót se te cs*ics*k*a”
 • 1. 01010 2013. szeptember 17. 09:48
  „Arra nagyon hamar lemegy a NAP... , hogy mindenki sötétben fürdik !!!!!

  Biztos kell a pici baba ha EGYEDÜL VAN MÁR MOST A hölgy ??
  ""Benczik-Nagy Ilona: ˝Egyedül, várandósan botorkáltam a sötét házban.˝""”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kitüntették a markotabödögei óvónőt

A községben hagyomány, hogy minden évben a szeptemberi Uborkapartin ismerik el a helyi közösségért… Tovább olvasom