Kisalföld logö

2018. 02. 25. vasárnap - Géza -11°C | -2°C Még több cikk.

Fraknói Vilmos-díjas premontrei levéltáros

Csorna - Miniszteri kitüntetést, a Fraknói Vilmos-díjat vehette át a közelmúltban dr. Kovács Imre Endre premontrei szerzetes. Az egyháztörténet terén alkotott kiemelkedőt.

Fraknói Vilmos-díjjal tüntették ki dr. Kovács Imre Endre atyát, premontrei szerzetest, alperjelt. A kitüntetést az oktatási és kulturális miniszter azoknak adományozza, akik a teológia, a filozófia vagy az egyháztörténelem területén kiemelkedőt alkottak. Tevékenységükkel előmozdították a magyar vallási élet megújulását és a teológia oktatásának fejlődését.

Dr. Kovács Imre Endre atya, premontrei alperjel, a rend levéltárosa.
Dr. Kovács Imre Endre atya, premontrei alperjel, a rend levéltárosa.

Nemrégiben az elismeréseket a budapesti Károlyi-palota Lotz Termében adták át. Dr. Kovács Imre Endre, a premontrei rend csornai levéltárosa rendjének történetét már a diktatúra éveiben is kutatta, a rendszerváltás után pedig visszaszerezte a csornai prépostság államosított iratait és a Soproni Levéltár munkatársainak segítségével megszervezte a Csornai Premontrei Prépostság Levéltárát.

Rajta kívül idén kapta meg a díjat Bíróczi István nagykéri (Nyitra megye) plébános, iskolaalapító, a ˝Miatyánk˝ imakönyv szerkesztője és dr. Legeza László mérnök-tanár, a ˝mérnöki etika˝ tantárgy megteremtője, a magyarországi egyházmegyéket és szerzetesrendeket bemutató képes könyvsorozat fotográfusa.

Olvasóink írták

  • 2. janika 2009. december 11. 18:44
    „Tán szerelmes leveleket tárol? Ő nem egy (/)-jel?”
  • 1. Deir_Yassin 2009. december 08. 23:48
    „Gratulálunk az Atyának! Igazán büszkék lehetünk rá!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

˝Gyüttmentek˝ meg az a bizonyos bizalom

˝Gyüttment˝ polgármesterek irányítják a Rábaköz több falujának életét is. A jelzőn persze nem… Tovább olvasom