Kisalföld logö

2018. 01. 23. kedd - Zelma, Rajmund -2°C | 4°C Még több cikk.

Felvételt hirdetnek, teljes biztonságot ajánlanak

Több mint félszáz dolgozója mellé venne fel munkatársakat a kapuvári önkormányzat cége. A Kéz-Mű kft. 8–10-féle munkát végez, növekvő nyereséggel, melyet visszaforgatnak a működésbe.
– Tíz-tizenöt munkatársat azonnal fel tudunk venni – kezdte a napjainkban szinte kuriózumnak számító kijelentéssel Horváth Judit, a kapuvári Kéz-Mű kft. ügyvezetője. A száz százalékban önkormányzati tulajdonú vállalkozás vezetője a minapi testületi ülésen tartott beszámolót a cég tavalyi működéséről.

– A kft. nonprofit szervezetként működik, tehát minden eredményünket vissza kell forgatnunk a vállalkozásba. Annyit viszont elmondhatok, tavaly 17,5 milliós nyereséget értünk el – jelentette ki Horváth Judit. E jó eredményt az állami támogatás javulásának és a növekvő bérmunka mennyiségének köszönhetik Kapuváron. – Utóbbi kevés költséggel, stabil munkának számít, melyre lehet alapozni – mondta az ügyvezető. Hozzátette, saját termékkel nagyon nehéz lenne itt a megye közepén megjelenni.

Major Györgyné, Boda Károlyné és Kalányos Lászlóné: Az önkormányzati cég megbecsüli tagjait, akár közösségi programokkal is.
Major Györgyné, Boda Károlyné és Kalányos Lászlóné: Az önkormányzati cég megbecsüli tagjait, akár közösségi programokkal is.

Az önkormányzati cégnél napjainkban 57 úgynevezett megváltozott munkaképességű (MMK) munkatárs dolgozik, az adminisztratív létszámmal együtt 64-en vannak. A termelésbe azonnal 10–15 embert fel tudnának venni. Úgy tűnik, a betanított munkásra is van kereslet.

– Az MMK-s munkaerő létszámát valamikor lehetett tudni a Kapuvári járásban, akkori mérések szerint az ilyen lakosok 10–20 százaléka jelentkezett a kapuvári céghez, de ma már piaci cégek is foglalkoztatnak MMK-s munkaerőt. Megjegyzendő, hogy idősebbeknek nem nagyon van egyéb lehetőségük a Kéz-Mű kft. mellett – fogalmazott az ügyvezető.
– Nem mondom, hogy kiemelkedő a kereseti lehetőség, de 13. havi bért és egyéb juttatásokat is adunk és eléggé védettnek számítanak ezek a munkahelyek. Nagy toleranciával és rugalmassággal kezeljük munkatársaink igényeit, lehetőségeit és megbecsüljük azokat, akik akár évtizedek óta dolgoznak velünk. Ilyen például Boda Károlyné a maga 15 évével – mondta Horváth Judit.

A Kéz-Mű kft.-nél most kézi szereldei munkákra, betanított munkára várják az MMK-s dolgozókat.

Az idei év tervei közt a telephely-felújítást folytatják Kapuváron, nyílt napot szerveznek az érdeklődőknek és egyfajta alkalmi munkát is indítanak azoknak, akiknek idénymunkára vagy olyan állásra van szükségük, amely segítségével szinte pár napon belül feladathoz, keresethez juthatnak, akár rövid távra is.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Felújítás előtt a szili óvoda

Felújítják, átalakítják nyáron a szili óvodát. Az önkormányzat pályázati támogatást nyert a beruházáshoz, 26 millió forintot. Tovább olvasom