Kisalföld logö

2017. 01. 20. péntek - Fábián, Sebestyén -9°C | 0°C Még több cikk.

Felmondták a szerződését

Megromlott a viszony Csapod és a falu háziorvosa között, ezért felmondták a szerződését.

Megromlott a viszony Csapod és a faluban működő háziorvos között. A község vezetői Kapuvárban látták a megoldást, a városvezetők viszont elnapolták a csatlakozási kérelmet, s a jogtiszta helyzetre várnak. A csapodi önkormányzat nemrégiben felmondta szerződését a község háziorvosával.

Elnapolt döntés

Bella János polgármester szerint nem szakmai indokok, inkább a doktor hozzáállása miatt döntöttek így. A helyi képviselők ezután azzal a kéréssel fordultak a kapuvári városvezetéshez, hogy a települést fogadják el háziorvosi körzetként. A városházán
egyelőre elnapolták a döntést.

– A doktor úr a felmondó határozatunkat bíróságon megtámadta. Egy tárgyaláson már túl is vagyunk. A bíróság bekérte az iratokat, egyeztettünk a megyei közigazgatási hivatalban, megállapodás egyelőre nincs – ismertette a helyzetet Bella János.

– Mi kerestünk közben másik háziorvost, ám a körzet négy településből áll, s a doktor úrnak mindenkivel külön szerződése van. A megállapodást viszont csak Csapod mondta fel. Egyelőre várakozó állásponton vagyunk, mivel a bíróság meg is semmisítheti, de helyben is hagyhatja határozatunkat. A mostani helyzetnél sokkal jobb megoldást jelentene, ha Kapuvárhoz csatlakoznánk. A város képviselő-testülete viszont úgy döntött, amíg a jogtiszta helyzet létre nem jön, nem foglalkoznak kérésünkkel.

Októberig várnak

Bella Jánostól megtudtuk: a következő tárgyalás októberben lesz, tehát addig nem várható változás. A polgármester elmondta: noha az önkormányzat és a háziorvos között gyakorlatilag semmilyen kapcsolat nincs, a csapodiak orvosi ellátása nem sérül.

A település a soproni régióhoz tartozna

Boross János, a kapuvári önkormányzat egészségügyi és szociális bizottságának elnöke szerint több oka is van, hogy nem tudják Csapodot fogadni.

– Az új elosztás, ami a tisztiorvosi szolgálat munkatársait is érinti, Csapodot a soproni régióba irányítja, így ezért sem lenne szerencsés, ha a község Kapuvárhoz csatlakozna – tájékoztatott Boross János. – Ráadásul az a háziorvos, aki szóba jöhetett volna a faluban is, írásban nyilatkozott az önkormányzatnak arról, hogy nem vállalja a bővítést. Meg kell várni, hogy tisztázódjék Csapod és a mostani orvosuk közti helyzet, és akkor visszatérhetünk a kérdésre. Képviselő-testületünk egyelőre elnapolta a döntést.

A kapuvári önkormányzatnak egyébként már van hasonló együttműködési megállapodása, Vitnyéddel. A város nyugati részéhez kapcsolták a települést mint háziorvosi körzetet.

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nincs szükség változtatásra

Járőrként kezdte, majd vezetői posztokat töltött be, jelenleg a Csornai Rendőrkapitányság megbízott… Tovább olvasom