Kisalföld logö

2018. 05. 23. szerda - Dezső 15°C | 25°C Még több cikk.

Fejlesztés az esélyegyenlőség jegyében Tárnokrétiben

Európai uniós forrásból újították fel Tárnokrétiben az orvosi rendelő épületét. A húszmillió forintos beruházáshoz a helyi önkormányzat kétmilliós önerőt biztosított.

A mai követelményeknek megfelelő orvosi rendelővel gazdagodtak a tárnokrétiek. Az ötvenéves épületet pályázati támogatással, 20 millió forintból újították fel. Az ingatlant akadálymentesítették, tágas várót alakítottak ki és egy közösségi helyiséget is használatba vehetnek.

Jankovits Ferencné, a község polgármestere portálunknak elmondta: a Nyugat-dunántúli Regionális Operatív Program keretében nyertek pályázatot. Úgy véli, a 214 lelkes település életében nagy dolog, hogy a fejlesztést megvalósíthatták.

Az orvosi rendelő épületét kívül-belül felújították.
Az orvosi rendelő épületét kívül-belül felújították.

– Tizenhét és fél millió forint uniós forrást sikerült kapnunk, amit közel kétmillió saját erővel egészítettünk ki – tájékoztatott a községvezető. – Ez az összeg annak ismeretében bír nagy jelentőséggel, hogy éves költségvetésünk alig haladja meg a huszonötmillió forintot. Egyedül, segítség nélkül ezt a beruházást nem lettünk volna képesek elvégezni.

Nagyon örülünk, hogy ez a kis falu is megkapta a lehetőséget az esélyegyenlőség jegyében. Olyan szolgáltatást, jelen esetben egészségügyit vehetünk igénybe, mint a nagyobb településeken.

A helyi családgondozók, Melegné Luft Tünde és Csete Ildikó is megfelelő körülmények között végezhetik munkájukat.
A helyi családgondozók, Melegné Luft Tünde és Csete Ildikó is megfelelő körülmények között végezhetik munkájukat.

Az orvosi rendelőt tehát akadálymentesítették, a mozgáskorlátozottak számára mellékhelyiséget is építettek. Kialakították a tágas várót és rendelőt, és rendelkezésre áll egy többfunkciós helyiség is. Ez utóbbi alkalmas arra, hogy a különböző kihelyezett szűrő-, illetve szakvizsgálatokat elvégezhessék helyben. A polgármester szerint az átalakítás a fenntartás költségeit is csökkenti. A falakat ugyanis hőszigetelték és a nyílászárók is megfelelnek ennek a célnak. A pazarló konvektoros gázfűtést takarékos rendszerre cserélték le. Az orvosi rendelő hivatalos és ünnepélyes átadását szombaton rendezik Tárnokrétiben.

Olvasóink írták

  • 1. tber 2010. április 22. 14:51
    „Nagyon szép lett. Reméljük sokáig fogják használni.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Összezsugorodott a vidéki könyvpiac

A rábaközi könyvpiacot ismerő szakember szerint évek óta a kilencvenes évek végi forgalom hatvan… Tovább olvasom