Kisalföld logö

2018. 06. 20. szerda - Rafael 18°C | 29°C Még több cikk.

Februárban költözhetnek

Határidőre elkészült a csornai Arany-iskola két új épülete. A megyei önkormányzat a beruházásra 2001-ben nyert 687,5 millió forintos állami támogatást. Az ünnepélyes átadás februárban lesz.

A terveknek megfelelően, határidőre elkészült a csornai Arany János Általános Iskola és Speciális Szakiskola két új épülete. A megyei önkormányzat beruházása 687,5 millió forintba került, amelyet címzett állami támogatásból finanszíroztak. Az ünnepélyes avatás a költözések után lesz.

A csornai Arany-iskola 2001 augusztusától került a megyei közgyűlés felügyelete alá. Az intézményben enyhe fokban sérült, valamint középsúlyos értelmi fogyatékos gyerekek tanulnak, illetve kapnak speciális szakiskolai képzést. A diákok a város négy különböző pontján, igen rossz körülmények között tanulhattak. A fenntartó megyei önkormányzat új épületek létesítéséről döntött s ezért pályázott címzett állami támogatásra. A pénzt 2001 decemberében nyerték el.
A beruházás idejére az Arany-iskolások az egykori határőrlaktanya parancsnoki épületébe költöztek, s az új létesítmény alapkövét a bontási munkák után tavaly áprilisban tették le.

A két új épület az Arany János utcában, illetve az Erzsébet királyné utcában készült el, műszaki átadásuk a napokban rendben megtörtént.
– Nagy szükség volt már az új épületekre, mert a sérült gyerekek nagyon rossz körülmények között töltötték mindennapjaikat. A beruházást ugyan a megyei önkormányzat felügyelte, de azzal mindenképpen gazdagodik a város is – mondta érdeklődésünkre Firtl Mátyás, a megyei közgyűlés alelnöke. – A címzett állami támogatás közel 700 millió forintja elegendő lett a kivitelezésre, az ünnepélyes átadás február végén lesz, miután a diákok és tanáraik birtokba vették az iskolát.

Kapcsolódó cikkek:

Kié lesz az Arany János-iskola? (2003-02-01) >>
Újra költözhet az Arany-iskola (2003-08-22) >>

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Meg kell őrizni a viseleteket

Változatos és vonzó programokban gazdag évet tudhat maga mögött a Csornai Múzeum. Az esztendő… Tovább olvasom