Kisalföld logö

2017. 02. 22. szerda - Gerzson 3°C | 9°C Még több cikk.

Eredményeket csak közösen érhetünk el

Rábapordány - Tisztújítás volt nemrégiben az önkéntes tűzoltó-egyesületben. Márkus János lett az elnök. Az új vezető a szervezet felszerelését szeretné fejleszteni.
Márkus János elmondta: örömmel tapasztalta, hogy a faluban egyre több fiatal érdeklődik az önkéntesek munkája iránt. „Fontos persze az idősebbek munkája is. Horváth István és Gombás József például most is kiveszik részüket a fiatalabbak felkészítéséből – jegyezte meg az elnök. – Szükség is van rájuk, hiszen május végén Kónyban rendezik meg a tűzoltó-egyesületek versenyét és szeretnénk jó eredményt elérni."

A rábapordányi egyesület felszerelése nem tökéletes. Cserére szorulnak például tömlőik és ruházatuk is. A falu vezetőivel egyeztettek, és ígéretet kaptak, hogy amiben tud, segít a községi önkormányzat.

A rábapordányi tűzoltók már a versenyre készülnek.
A rábapordányi tűzoltók már a versenyre készülnek.

– A következő években szeretnék szorosabb együttműködést kialakítani az önkormányzattal. Sikereket és eredményeket ugyanis csak közösen érhetünk el – tette hozzá Márkus János. A Márkus családban egyébként nem szokatlan, hogy valaki tűzoltónak áll. A mostani elnök édesapja is viselte az egyenruhát. A frissen megválasztott tisztségviselő fontosnak tartotta kiemelni még Szabó László és Szalai Tibor parancsnokok munkáját, akik sokat tettek a rábapordányi önkéntes mozgalomért.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Német gyerekek vendégeskedtek a közelmúltban Csornán

Csorna - A rábaközi település testvérvárosából, Sinzingből érkeztek. Előtte csornai diákok töltöttek… Tovább olvasom