Kisalföld logö

2017. 12. 12. kedd - Gabriella 5°C | 14°C Még több cikk.

Eőry Jenő százados ott szeret, ahol zajlik az élet

Ízig-vérig körzeti megbízott irányítja a Csornai Rendőrkapitányság körzeti megbízotti alosztályának munkáját. Eőry Jenő százados ezt a feladatot érzi magához legközelebb.

Eőry Jenő százados 1986-ban állt rendőrnek, a kapuvári kapitányságon járőrként kezdett. Rövid időn belül körzeti megbízott lett Beledben. Ezzel megtalálta azt a feladatkört, ami hozzá legközelebb van ma is a rendőri munkában. 2000-ben a csornai kapitányság állományába került. Előbb szintén körzeti megbízottként dolgozott a szili területen, később ügyeletesként tevékenykedett. Azt mondja, neki az utca forgataga tetszik most is. Szeret ott lenni, ahol zajlik az élet.

Az évek múltak, ő pedig úgy vélte, ideje lenne nyugdíjba vonulni. Be is adta kérelmét, de az akkori megyei főkapitány nem írta rögtön alá a papírt, kérte, gondolja át döntését. Ő meggondolta, a kérelmet visszavonta, nem sokkal később pedig – ahogy fogalmazott – nagy szerencse érte.


– A körzeti megbízotti alosztályvezető nyugdíjas lett. Elöljáróim úgy határoztak, engem bíznak meg munkájával. Óriási szerencseként éltem ezt meg, hiszen elsősorban a körzeti megbízott kollégák munkája tartozik hozzám. Ez nagyon tetszik nekem, hiszen a körzeti megbízottak teljesítménye igencsak befolyásolja egy-egy kapitányság eredményeit. Nekik mindenre figyelniük kell, együtt élnek a helyiekkel. Kapcsolatot tartanak a lakossággal, a területet pedig úgy ismerik, mint a tenyerüket. Nem bántam meg, jó velük együtt dolgozni, és igyekszem segíteni is őket tapasztalataimmal. Becsülettel dolgoznak, és a visszajelzések is pozitívak – mondta a százados.

Eőry Jenő szerint nagyon fontos, hogy az állampolgárok bízzanak körzeti megbízottjukban, hiszen elsőként őt találják meg, ha sérelem éri őket. Beosztottjaival együtt arra törekszik, hogy ezeknek a feltételeknek eleget tegyenek.

Olvasóink írták

 • 3. tódi 2010. április 27. 16:50
  „Igen ! Ilyen rendőrökre van szükség.”
 • 2. Jerry 2010. április 27. 15:52
  „Nincs valami fiatal "anti" komcsi
  Csornan???????De biztos van, olyan akit most engedték ki az iskolapadból,még nedves a bizonyítványán a pecsét is.Remélem majd ilyen fog dolgozni az ügyedben.Akkor aztán panaszkodhatsz, hogy nincs valami tapasztaltabb, öreg róka a yardon,aki nem az íróasztal mellett, számítógép mögött akarja megoldani az ügyeket, hanem a területre is ki mer menni.”
 • 1. Baradlay 2010. április 26. 01:55
  „"1986-ban allt rendornek"!!!!!!! Mikor fognak "kihalni" ezek a komcsik?????????Nincs valami fiatal "anti" komcsi
  Csornan???????”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Halálos gázolás Kapuvárnál

Halálra gázoltak egy kerékpárost szombat reggel Kapuvárnál - közölte a rendőrség. A mentők nem… Tovább olvasom