Kisalföld logö

2017. 06. 24. szombat - Iván 18°C | 33°C Még több cikk.

Elnémult a citera

Néma a hangszer, mert megállt a kéz, mely negyven éven át pengette. Ez a kéz Lakó József tanár úré volt, aki a sok év alatt tanítványai kezébe adta a pengetőt és fáradhatatlanul tanított a népdal és a citera szeretetére.

Négy éve alakította meg Rábaszentmihályon a Margaréta Dalkört és Citerazenekart. Vele szép sikereket értek el, szavaival élve: ˝közösen értük el, jó kis csapat vagyunk˝.


Rábaszentmihályon 1978 óta szól a citerazene, a zenekar munkáját a település képviselő-testülete a 2008. évi falunap keretében a ˝Községért˝ emlékérem adományozásával ismerte el. A sikerek csúcsán megállt a szív és lehanyatlott a kéz. Váratlanul ért bennünket hirtelen halálod, nagy űrt hagytál szívünkben. Amikor az égből letekintesz ránk, kérünk, nyújtsd felénk segítő kezed, amellyel vezetni tudsz bennünket az általad megkezdett úton. Családjával egyetértésben ismét megszólal majd a dal és zeng a citera. Így emlékezünk fájó szeretettel a ˝mi Jóskánkra˝.

Margaréta Dalkör és Citerazenekar

Olvasóink írták

  • 2. tpapp 2010. július 11. 16:37
    „Kisbaboton nőttem fel, osztályfőnököm is volt Jóska bácsi! Most New Yorkban élek 1988-tól. A zene szeretetét annyira kisugározta, annyira önzetlenül, olyan odaadással, ami kevés ember nevéhez füződhet.
    Olyan példakép, akire örök életembe emlékezni fogok! Büszeke lehetsz Jóska bátyám, ha látnád hova jutottam a kicsi falucskámból!! És tovább viszem zenei lélekvilágunkat a Te emlékedre!”
  • 1. Dávid1908 2009. november 19. 12:49
    „NYUGODJÉK BÉKÉBEN TANÁR ÚR!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Betakarították a cukorrépa javát

A három évvel ezelőttihez képest idén a területnek csak ötödén termeltek cukorrépát a megyebeli… Tovább olvasom