Kisalföld logö

2018. 04. 21. szombat - Konrád 11°C | 24°C Még több cikk.

Ellepték a vérszívók Miklósmajor lakásait

A meleg idő beköszöntével a közeli szarvasmarhatelep állatai tömegével „termelik” a vérszívókat és egyéb repülő élősködőket.
Fogarasiné Horváth Renáta, a miklósmajori, úgynevezett cselédházak egyik lakója a Kisalföldnek arról panaszkodott, hogy az utóbbi hetekben szinte lehetetlen megmaradni a lakásokban és az udvarokon a sok rovar miatt.

– Öt éve költöztünk ide, de eddig ennyi bogarat még nem láttunk – mondta a lakó. Fogarasiné hozzátette: a lakásban naponta több helyen és többször függesztenek ki rovarfogó csapdákat és a kapuvári boltok egyik legnagyobb vásárlója rovarirtó szerekből. Hiába azonban a vegyszeres védekezés is, a lakásban szinte lehetetlen megmaradni. – Volt rá példa, hogy nagyobb vérszívó bogarakat csaptunk agyon, ezért félünk a fertőzéstől is – tette hozzá a fiatalasszony. Gyermekeit már többször vitte orvoshoz gyanús bőrkiütésekkel, az utcára szinte ki sem engedi ki őket játszani a szárnyasinvázió miatt. A telepen nyolc család él, de többük szerint is lassan elviselhetetlen az élet Miklósmajorban. Nemcsak a telepi körülmények, de az elégtelen buszközlekedés is nehezíti az életüket.
Fogarasiné szerint a szomszédos szarvasmarhatelep állatai szinte a kerítésükig jönnek, ennek köszönhető a rovarinvázió. Úgy véli, az elmúlt években nem volt ennyire komoly a probléma, de a telep tulajdonosai részéről eddig nem tapasztalt semmilyen segítséget. A lakó úgy véli, permetezéssel megelőzhető lenne az élősködők tömeges elszaporodása.
A telepet üzemeltető társaságot szerkesztőségünk többször eredménytelenül kereste.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Magyarkeresztúr nem számol hiánnyal

Magyarkeresztúron szinte megállíthatatlannak tűnik a lélekszám csökkenése, már négyszázhetvenen sincsenek a falubeliek. A nem oly távoli múltban még félezernél is többen vallották lakóhelyüknek a rábaközi községet. Németh Erzsébet polgármester e szomorú tény kapcsán említi, hogy az utóbbi hat hét alatt öten haltak meg a településen, ugyanakkor ebben az évben mindössze két újszülöttre számítanak. Tovább olvasom