Kisalföld logö

2018. 10. 18. csütörtök - Lukács 10°C | 21°C Még több cikk.

Dénesfa wellness hétvégét nyert

Az Európa Tanács módszere alapján a Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége (TÖOSZ) szervezése mellett második alkalommal zárta sikeresen pályázati évadját a Legjobb Önkormányzati Gyakorlatok programja hazai megvalósítása.

A program irányítói: a TÖOSZ, a Magyar Faluszövetség, a Magyar Önkormányzatok Szövetsége, a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség, az Önkormányzati Minisztérium, a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium, a Szociális és Munkaügyi Minisztérium, az Európa Tanács, a Budapesti Nyílt Társadalom Intézet Alapítvány (OSI) és az Energiaklub. A pályázaton idén a meghirdetett három kategóriában Mohács, a XI. kerület (Újbuda) és Alsómocsolád egy-egymillió forintos pénzjutalomban részesült.

A „Roma integráció a társadalmi kohézió erősítésére" kategóriában Mohács település nyerte el az első díjat "Az általános iskolai szegregáció megállításának stratégiája" című pályázatával. Az NFÜ különdíját kapta ebben a kategóriában Budapest XIII. kerület "Mi leszek, ha nagy leszek, közösen együtt a mi XIII. kerületi tanodánkért" című pályázatával. A különdíj egy 500 ezer forintos utalvány a nyertes önkormányzat részére. A Budapesti Nyílt Társadalom Alapítvány 100 ezer forintos különdíjat ajánlott fel Uszka község részére „Magyar- cigány- és ukrán együttélés a Tiszaháton" címmel összefoglalt tevékenységük elismeréseként.

A „Megújuló energiaforrások használata és/vagy energiahatékonysági legjobb gyakorlatok" kategóriában Budapest XI. kerület (Újbuda) lett az első helyezett "Zöld Újbuda" című pályázatával. Az NFÜ különdíját kapta ebben a kategóriában Hernád Önkormányzata a "Hőszivattyús fűtés és napkollektoros melegvízellátás a hernádi napközi otthonos óvodában és az általános iskolában" című pályázatával. A különdíj egy 500 ezer forintos utalvány a nyertes önkormányzat részére.
A „Közösségi összefogással a helyi fejlesztésekért a LEADER-program keretében" témában Alsómocsolád győzött "Tovább-lépés a Baranyai Hegyhát megújulásáért - LEADER típusú fejlesztés a Sásdi Kistérségben" című pályázatával.

A TÖOSZ küldöttek különdíját kapta Domoszló önkormányzata. A község a Közösségi összefogással a helyi fejlesztésekért a LEADER-program kategóriában pályázott a "Példa értékű összefogás Domoszló község fejlesztése érdekében" című projekttel.

Csorvás városa az ÖNKORPRESS Kiadó különdíját érdemelte ki "Egyenlőnek lenni az egyenlők között - Roma integráció, vissza az ősi cigány mesterségekhez" című pályázatával, egy digitális fényképezőgépet. A másik hasonló ÖNKORPRESS különdíjat Uszka község nyerte el.

Háromfa község ebben az évben a Velencei-tó Térségfejlesztő Egyesület különdíját, egy két személyre szóló wellness hétvégét nyert "Roma társadalmi integráció kiteljesedése a településen" című projektjével. Hasonló különdíjban részesült Dénesfa "Használjuk fel a természet adta energiáinkat" című, valamint Taktaharkány település "Energiamegtakarítással a sok kicsi sokra megy" című munkájuk miatt.

A Magyar Posta által felajánlott különdíjakat, egy-egy személyes bélyeg kialakítására szóló csomagot nyert Örményes település "Megújuló energiaforrások" című munkájával és Hatvan Körzete Kistérségi Többcélú Társulás "Mi" "miénk" "nekünk", de másokkal című pályázatuk miatt.

Valamennyi pályamunka letölthető a TÖOSZ honlapjáról: www.toosz.hu  


hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fokozott ellenőrzések, hálóprogram

Csorna - A Közbiztonsági Háló programnak előírásai szerint a csornai rendőrök a múlt héten is… Tovább olvasom