Kisalföld logö

2017. 12. 12. kedd - Gabriella 6°C | 14°C Még több cikk.

Csornán szolgál a legjobb zászlós

Csornán szolgált 2014-ben a katasztrófavédelem legjobb zászlósa. Nagy Sándor polgári védelmi kategóriában kapta meg a kitüntetést az országos főigazgatótól.

A Csornai járás katasztrófavédelmi megbízottja kapta meg idén „Az év zászlósa" elismerést. Nagy Sándort polgári védelmi kategóriában tüntette ki dr. Bakondi György tűzoltó altábornagy, országos katasztrófavédelmi főigazgató. A zászlósnak nem vezetett egyenes útja a tűzoltósághoz és a katasztrófavédelemhez, bár eddigi élete a hivatásos szolgálat jegyében telt.

Nagy Sándor értékes órát és oklevelet kapott az elismerés mellé.
Nagy Sándor értékes órát és oklevelet kapott az elismerés mellé.

A sorkatonság után, 2003-ban szerződéses állományba került. 2005-ben pedig már Cipruson teljesített szolgálatot, ENSZ-békefenntartóként. A török és a görög fél közti ütközőzóna ellenőrzése volt a feladata bajtársaival. Hazaérkezése után, 2008-ban lett tűzoltó, a szervezet átalakulása után pedig mint polgári védelmi referens szolgált, 2013-tól katasztrófavédelmi megbízott. A Kisalföld érdeklődésére a zászlós kifejtette: igaz, hogy tűzoltóként más lett a feladata, mint békefenntartóként volt, de semmivel sem tartja azt unalmasabbnak.

– Összehasonlíthatatlanul más a két szervezet – mondta Nagy Sándor tűzoltó zászlós.

– A külszolgálat egy extrém feladatot jelent, élménydúsabb, sokkal több a különleges, az ismeretlen helyzet. A tűzoltóságnál az emberek, az értékek mentésére esküdtünk és ezt nagy dolognak tartom. Az meg egy kifejezhetetlen érzés, amikor látom, hogy a bajbajutottak számítanak ránk, illetve csak ránk számíthatnak.

A kitüntetés természetesen jólesett Nagy Sándor zászlósnak, hiszen eddigi teljesítményét ismerték el a legmagasabb szinten a szervezetnél. A katasztrófavédelem mintegy 12 ezer munkatársa között kétezer a zászlós, közülük lett a legjobb polgári védelmi kategóriában. 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Színházi élmények

A Közösségi Tér Faluházi esték című rendezvénysorozatának vendége volt a napokban Nagy Balázs… Tovább olvasom