Kisalföld logö

2018. 06. 23. szombat - Zoltán 12°C | 20°C Még több cikk.

Csornai kertészet: kívül-belül biztonsági őrök, középen a rendőrök

Nagy értéke lehet a csornai kertészetnek, hiszen egész kis sereg vigyáz rá. Két biztonsági cég emberei, illetve rendőrök őrizték megint a területet.


A helyzet ugyanaz volt, mint hétfőn: ahogy megírtuk, egy fővárosi őrző-védő vállalkozás próbált bejutni, hogy óvják a termálkutat és a szivattyúházat. A rendőrséget a tulajdonos hívta ismét a helyszínre, amikor a budapestiek megjelentek a kapuban. A ˝kint is vagyok, bent is vagyok˝ állapot órákig tartott.

Mint kiderült, a Kerti Park Kft. által megbízott biztonságiak négy napja szolgálatban lévő kollégáik leváltására érkeztek. Az Er Immo Kft. ott tartózkodó ügyvezetője viszont kijelentette: a fáradt őrök kimehetnek, de a váltás nem léphet be a kertészetbe. A vita arról szól, hogy kinek van joga ott tartózkodni.

Hecker Renee  azt hangoztatta: az ingatlan kizárólagos tulajdonosa az Er Immo Kft. Ezért a kertészetbe csak az teheti be a lábát, akit ők beengednek. A fővárosi biztonsági őrök azonban nem tartoztak ebbe a kategóriába. Benti kollégáik panaszolták: négy napja vannak szolgálatban, nem éppen kényelmes körülmények között. Egyikük gyermekét szerette volna már látni, emiatt igyekezett a kerítésen kívülre.

Kint is vagyok, bent is vagyok állapot volt a kertészetben tegnap. Végül átmeneti megoldást találtak.
Kint is vagyok, bent is vagyok állapot volt a kertészetbenpénteken. Végül átmeneti megoldást találtak.

A termálkutat és a gépházat viszont nem merték őrizetlenül hagyni, mivel annak védelmével bízták meg őket. Mivel a kapu nem nyílt ki, hogy a váltás bemehessen, maradtak. Közben Budapestről útra keltek a cég vezetői is, hogy hivatalos papírokkal támasszák alá: joguk van a belépéshez.

A kertészetnél kialakult helyzetben nem zárhattuk ki, hogy a közrendre, közbiztonságra veszélyt jelentő cselekmény történik - mondta Dr. Erdős István rendőrkapitány.
A bentiek arra is felhívták a figyelmet: a Kerti Park által megbízott budapesti biztonsági cég kapcsolatban van az önkormányzat jogi képviseletét ellátó Biczi és Tuzson ügyvédi irodával is. A vállalkozás honlapján valóban szerepelteti az irodát partnerei között. ˝A Biczi és Tuzson ügyvédi iroda semmiféle megbízást, utasítást nem adott egy cégnek sem, hogy a csornai cselekményeket végrehajtsák, illetve elkövessék. Ügyvédi irodánk a csornai önkormányzat képviseletét látja el, bármilyen megbízás, szerződéskötés csak és kizárólag testületi felhatalmazás alapján lehetséges. A cég partnereinek sorában valóban szerepel az ügyvédi irodánk neve, azonban több tucat más partner mellett˝ – reagált érdeklődésünkre az ügyvédi iroda.

– A kertészetnél kialakult helyzetben nem zárhattuk ki, hogy a közrendre, közbiztonságra veszélyt jelentő cselekmény történik – tájékoztatta portálunkat dr. Erdős István alezredes, csornai rendőrkapitány. – Azonnal reagáltunk és nagy erőkkel biztosítottuk a rendet a helyszínen. Azt hiszem, kollégáim ott- tartózkodása visszatartó erejű volt.  Az ügyben szereplő társaságok vezetőinek figyelmét felhívtam, hogy vitás kérdéseiket békés és törvényes úton rendezzék. Megkértem őket, hogy tartózkodjanak a közrendet és közbiztonságot sértő cselekmények elkövetésétől. Munkatársaim a helyzet rendeződéséig a helyszínen voltak. Egyéb intézkedésre nem volt szükség, mivel nem történt törvénysértésre utaló cselekmény.

A helyzet délután két órára normalizálódott.

– Békés, átmeneti megoldást kerestünk – fogalmazott Hecker Renee. – A budapesti őrző-védő két embere maradt a kertészetben, tehát újakat nem engedtünk be. A határokat meghúztuk, elmondtuk, az ingatlanon belül ki hol tartózkodhat. Ha ezeket a szabályokat átlépik, természetesen ismét rendőri intézkedést kérünk.

Olvasóink írták

 • 6. jogész 2010. június 14. 11:43
  „"Turi György polgármester úgy fogalmazott, fél lábbal már a területen vannak és lépést tettek a termálkút megszerzése felé."

  http://www.kisalfold.hu/rabakozi_hirek/a_folddel_vizet_is_vasarol_az_onkormanyzat/2161215”
 • 5. lelkiismeret 2010. június 13. 18:15
  „szégyen....”
 • 4. Razor52 2010. június 13. 16:12
  „,,A termálkutat és a gépházat viszont nem merték őrizetlenül hagyni, mivel annak védelmével bízták meg őket" Hogy adhat ki a Kerti Park egy megbízást egy olyan dologra, ami bizonyítottan nem az övé? Megbízható források azt csiripelik, hogy a pesti cég által felmutatott megbízási szerződésben az szerepel, hogy a Kerti Park Kft. által eladott, de nem kijelentett székhelyét kell őrizni, és a kettő között óriási különbség van. A papíron még eredeti aláírás sem szerepel. Kicsit sok az ellentmondás. Tavaly a termál működtetéséhez szükséges szivattyúknak, és egyéb berendezéseknek lett hűlt helye, most a kút berendezéseire fáj a foguk? Több mint egy éve ,,eltűnt" a Kerti Park, a dolgozók nagy része nincs kifizetve, de pesti srácokra, ügyvédekre van lóvé.”
 • 3. janika 2010. június 13. 10:42
  „Nyugi egyik sem dolgozni jött ide.”
 • 2. hajracsorna 2010. június 12. 14:37
  „Ehhez neki mi köze? Hja értem!!! Balassaz-nek elkenték a száját a választási eredmények, azért ilyen kis morcos malacka... :-)”
 • 1. balassaz 2010. június 12. 09:49
  „A magas tudású Dr. G. Z. hol van ilyenkor? Ha polgármester akar lenni mozgolódni kéne már nem?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

˝Érdemes diák˝ kitüntetést kaptak Csornán

Kiváló teljesítményt nyújtó általános iskolásokat köszöntött a csornai önkormányzat. Tovább olvasom