Kisalföld logö

2018. 01. 19. péntek - Sára, Márió 3°C | 7°C Még több cikk.

Csalás, avagy így szereztek hárommilliós autót ingyen

Egy férfi hitellel terhelt, hárommilliós autóját vétel céljára átadta egy magát pestinek mondó "autókereskedőnek". A rendőrség nyomoz.

Jelentős értékre elkövetett csalás bűntette miatt nyomoz a Kapuvári Rendőrkapitányság egy kapuvári férfi feljelentése alapján. Eszerint hitellel terhelt személygépkocsiját egy ismeretlen személy ellentételezés nélkül elvitte.

A történet kedden kezdődött azzal, hogy a kapuvári férfi hiteles autóját – hitelátvállalással – eladná, ennek érdekében az autó adatait feltette az internetre. A hirdetésre jelentkezett egy magát budapesti autókereskedőnek kiadó férfi azzal, hogy épp akkor nála van egy vevő, akinek a feltételek megfelelnek és azonnal megvenné az autót.

A "kereskedő" azt is hozzátette, hogy az átírást, a banki ügyintézést átvállalják, az eladó azonnal vigye fel a kocsit Budapestre, mert a jövő héten a kereskedő elmegy nyaralni.

A sértett kijelentette, nem tud Budapestre utazni, ám az állítólagos kereskedő felajánlotta, lemennek az autóért, leküldik e-mailen a szerződést, ha hasonló módon megkapják az eladó és az autó adatait. Utóbbi üzenetváltás megtörtént és nem sokkal utána egy fekete BMW-vel Kapuváron meg is jelent egy ismeretlen férfi azzal, hogy jött a kocsiért.

Az elküldött szerződést aláírták, a "kereskedő" lebélyegezte és sietős munkájára hivatkozva pár perc alatt el is vitte az autót olyan ürüggyel, miszerint a hitel átvállalását még aznap délután elintézi.

Az eladó pár óra után felhívta mind a bankot, mind a fővárosi kereskedőt, ám az autót elvivő férfiról sehol nem tudtak.

A cikk a Kisalföld napilapban bővebb terjedelemben olvasható.

Olvasóink írták

 • 11. agihk 2009. augusztus 26. 15:35
  „6.-os igazad van pajtás... ki lett ez gondolva rendesen, hát hiába a magyar ember mindig is a találékonyságáról volt híres.”
 • 10. Truder 2009. augusztus 26. 10:17
  „Mese az ismeretlen hercegről,meg a fehér lóról....ami ez esetben egy fekete BMW.Mi is lehetne más?”
 • 9. janika 2009. augusztus 25. 21:11
  „Mivel a"bank" lett a károsult így ez bűncselekménynek számít! De, ha a magánembert károsítják meg, így vagy hasonló eseményekkel, akkor ez a rendőrség a bírósághoz tanácsolja a károsultat! Sőt, ha nem talál ügyvédet a károsult a Tábla és a Legfelsőbb Bíróság szóba sem áll a károsultal!”
 • 8. BsBe 2009. augusztus 25. 20:08
  „Patriot a biztosító nem fizet, hiába van cascoja. Önszántából átadta a kulcsot és a kocsi papírjait.
  Ez olyan, amikor vásárolsz, az árut viszed, és azt mondod a pénztárban, majd küldöm a pénzt. Ember nem lehet akkora barom, hogy így ad át egy kocsit. A hiteles autók átvételének vannak szabályai. Elsősorban, a bank belegyező nyilatkozata. Addig át sem adhatta volna.”
 • 7. xo17zy 2009. augusztus 25. 19:47
  „"Jelentős értékre elkövetett csalás bűntette miatt nyomoz a Kapuvári Rendőrkapitányság"

  JELENTŐS ÉRTÉKRE?!? 3 millió sincs a kár! A BKV-nál, MÁV-nál.... meg százmilliók repkednek hetente.
  A parlament és a közszféra körül kellene jobban nyomozgatni!”
 • 6. Patriot 2009. augusztus 25. 18:53
  „Nem balek volt ez,igencsak tudatosan csinálta. ha cascós volt az autó akkor ezt gondolom lopásnak számít és így megszabadulhat a további részletektől.”
 • 5. mindigatutit 2009. augusztus 25. 16:37
  „<moderálva> ekkora balekot.legalább felírta a rendszámot amivel jött a "vevő"?”
 • 4. janika 2009. augusztus 25. 12:20
  „"aerodragon " Ez itt Magyarország igaz, hogy csak egy modern gyarmat, de azért a bűnözők itt sem szokták magukat üldöztetni!”
 • 3. aerodragon 2009. augusztus 25. 09:46
  „Az "eladó" nagyon jól járt, mert a hitelintézet szempontjából még mindig ő a tulajdonos, így a törlesztő részleteket neki kell befizetni! Se kocsi, se lóvé! Ezt hívják úgy, hogy különösen nagy értékre elkövetett csalás bűntette! Gratulálok, hogy emberek még hisznek a mesékben!! Persze az ilyen fehér galléros bűnözőket, bele értve a tisztelt politikus urakat is, akik eladták a fejünk fölül az országot, minden féle enyhítő körülmény nélkül azonnali letartóztatás és minimum 25 év szigorított fegyház büntetés!”
 • 2. janika 2009. augusztus 25. 08:01
  „A "BGajnai féle" libákat ellehetett vinni "ingyen" azok nemautó és nem csalás ?-így nem is nyomoznak a bünözők után?”
 • 1. Goldman 2009. augusztus 25. 07:45
  „Pancser.....”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fülvédővel fenyegetett

Barbacs - Sokat panaszkodott csendháborításra az egyik helybeli lakos. Egy fülvédővel fenyegették… Tovább olvasom