Kisalföld logö

2018. 02. 25. vasárnap - Géza -11°C | -2°C Még több cikk.

Csak Csorna nem rendelt szúnyogirtást

A harmincegy kistérségi település közül tizenkilenc önkormányzata rendelte meg a szúnyoggyérítést Csorna környékén. Ezekben a községekben már a hétvégén irtanak.

A Csornai kistérség tizenkilenc településén várható szúnyoggyérítés a hétvégén. Csornán egyelőre nem, ott az önkormányzat az állami beavatkozásra vár. Hektáronként 1524 forintba kerül a permetezés. A kistérségi társulás a katasztrófavédelmi igazgatóságtól kért segítséget, ám onnan egyelőre nem érkezett biztató válasz. A tizenkilenc községvezető emiatt döntött úgy, hogy megrendelik a fizetős szolgáltatást. Bősárkánynak 213 ezer forintjába kerül a repülő felszállása.
Szalay Imre polgármester érdeklődésünkre elmondta: számítanak rá, hogy állami támogatást kapnak a gyérítéshez. Addig azonban intézkednek, hiszen a helybeliek is sokallják a szúnyogokat a faluban.
Ugyanígy vélekedett Szalai Zoltán farádi polgármester is.

– Idén valamennyi gyérítést a katasztrófavédelmi igazgatóság finanszírozta. Azaz ebben az évben önkormányzatunknak nem kellett erre költenie. A szúnyogok őszi kelése egyébként nem jellemző, a néhány héttel ezelőtti jelentős belvíz hatására jelennek meg ismét. Emiatt abban bízunk, hogy mivel a belvízhez köthető a rovarok elszaporodása, az állam beavatkozik.

Csornának több mint egymillió forintjába kerülne a gyérítés egy alkalommal. Ekkora összeg felhasználásáról a polgármester egyedül nem határoz, a pénzügyi bizottságnak lenne hatásköre az irtás elrendelése.
Turi György polgármester azonban elmondta: a napokban a bizottság rendkívüli ülését hívták össze egy másik ügyben, de a hat tag közül mindössze ketten jelentek meg. Másban sem, így szúnyogügyben sem hozott határozatot a bizottság. A csornaiaknak tehát várniuk kell vagy az állami gyérítés elrendelésére, vagy arra, hogy az időjárás oldja meg a rovargondokat.

Községek, ahol lesz gyérítés
Acsalag, Barbacs, Bogyoszló, Bősárkány, Cakóháza, Farád, Kóny, Maglóca, Magyarkeresztúr, Markotabödöge, Potyond, Rábacsanak, Rábapordány, Rábcakapi, Sopronnémeti, Szany, Szil, Tárnokréti, Zsebeháza.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elhoznák a várva várt változást

A várva várt változást a Jobbik Magyarországért Mozgalom polgármesterjelöltje és képviselőjelöltjei… Tovább olvasom