Kisalföld logö

2018. 06. 20. szerda - Rafael 18°C | 29°C Még több cikk.

Carnéria Kft. - Pápai Hús: Mire elég a ráutaló magatartás?

Orbán Imre, a kapuvári Carnéria Kft. ügyvezetője kijelentette, a pápai húsgyár ráutaló magatartása miatt állították le termelésüket. A boltok teljesen, a feldolgozó részeiben indul újra. A Pápai Hús 1913 Kft. reagált a kijelentésre.

A kapuvári Carnéria Kft. és a Pápai Hús 1913 Kft. között meghiúsult szerződés kapcsán közel félszáz ember munkahelye került veszélybe.

A két cégvezetés másként értékeli a helyzetet. A kapuvári cég ügyvezetője közleményt juttatott el portálunkhoz.

A pápaiak által emlegetett hiányos adatszolgáltatásról szólva Orbán Imre hangsúlyozta: Kapuváron külön ember volt megbízva, aki on-line kapcsolatban, a nap huszonnégy órájában rendelkezésére állt a pápai gazdasági vezetésnek. – Ha a pápai cég tovább vitatja az adatszolgáltatás hiányosságát, úgy a szerződésben foglalt erre vonatkozó határidőket, s levelezésünket nyilvánosságra hozom – jelentette ki. A szakember továbbra sem érti: a pápaiak miért kérték a termelés teljes leállítását, a dolgozók elbocsátását, miért léptek fel üzleteikben mint jövőbeni tulajdonosok, miért vitték el minden bolt működési engedélyét, HACCP-jét, kockázatelemzését, miért vették fel a dolgozók személyes adatait, miért kérték fel őket bankszámlanyitásra, hívták be orvosi vizsgálatra, miért gyártatták le az arculatváltáshoz szükséges pápai logókat, miért kértek találkozót a helyi állatorvostól átadás-átvétel címen? – Mi sem gondoltuk, hogy egy ilyen nagy volumenű üzlet megkötéséhez elegendő egy kézfogás, de azt mindenképpen, hogy ha a társaság vezérigazgatója, tulajdonosa a fent említett határozott lépéseket megteszi, kijelenti, hogy innen már visszaút nincs, akkor feltétlen létrejön a megállapodás, hisz olyan rendkívüli ráutaló magatartást tanúsítanak – írta. Tudatta: a boltok személyzetének jó részét visszavették, ám a feldolgozót nem indították újra teljes kapacitással.

(Leadképünkön Orbán Imre ügyvezető.)

Alulírott, dr. Kiss Endre ügyvéd Politzer József a Pápai Hús 1913 Kft. ügyvezető  igazgatója képviseletében a „Carneria Kft-Pápai Hús: Mire elég a ráutaló magatartás?" című írásra az alábbi közleményt adom ki:


Elöljáróban megjegyezzük, hogy számunkra teljességgel érthetetlen a Carneria Kft. részéről ellenünk indított sajtóhadjárat, mert meggyőződésünk, hogy két fél vitája nem a médiumokon keresztül orvosolható. Szándékunk ellenére abban a helyzetben vagyunk, hogy sorozatban cáfolnunk kell különböző megállapításaikat, melyet sorrendbe szedve, az alábbiak szerint teszünk meg, a 2010. 08. 18. 8:01 perckor fenti címmel portáljukra került írásukkal kapcsolatban. 


1.) A hiányos adatszolgáltatásról véleményünket változatlanul fenntartjuk. Ennek nem mond ellent az, hogy Kapuváron állítólag 24 órában rendelkezésünkre állt valaki, ha az a személy az általunk kért adatokat nem szolgáltatta. 


2.) A szerződés tervezetek nyilvánosságra hozatala a két cég belső ügye, amihez éppen a Carneria Kft. érdekében nem járulunk hozzá. A cégek között levelezés nem történt.


3.) Határozottan állítjuk, hogy nem kértük a kapuvári termelőüzem leállítását. Ha erre akár kísérletet tettünk volna, azt az általunk elkészített szerződéstervezetek is az ügy jelentőségére való tekintettel tartalmazták volna. 


4.) A dolgozók elbocsátását sem kértük. Jellemző, hogy erre levelük szerint már július 19-én sor került, ezzel szemben az első szerződéstervezet július 23-án készült. 


5.) A Carneria Kft. üzleteiben nem léptünk fel jövendő tulajdonosként.


6.) A boltok működési engedélyére, HACCP-jére és kockázatelemzésére éppen a jövendőbeli zökkenőmentes átvétel miatt volt szükségünk. 


7.) A bolti dolgozók személyi adatait éppen a Carneria Kft. adta meg egy fejléc és aláírás nélküli papíron.


8.) A dolgozókkal nem nyittattunk bankszámlát, orvosi vizsgálatra a jövőbeli alkalmazásuk miatt lett volna szükség akkor, ha közöttünk a bérleti szerződés létrejön.


9.) Az arculatváltáshoz szükséges logókat éppen azért gyártattuk le, mert a bérleti szerződést meg akartuk kötni.


10.) A társaság vezérigazgatója nem jelentette ki, hogy „innen már nincs visszaút", és nem tulajdonított „rendkívüli ráutaló magatartást" akkor, amikor a felek között a szerződés még nem jött létre. 

Olvasóink írták

 • 12. LuckyLooser 2010. augusztus 24. 09:01
  „Valóban. Én sem így intézem a dolgaimat. Véleményem szerint -mint általában - félúton van az igazság...”
 • 11. kanarix 2010. augusztus 23. 22:21
  „Kedves LuckyLooser!
  Hozzászólásommal a miskolci gyenge szakmai színvonalra reagáltam.
  Egyébként az újságcikkről az a véleményem, hogy Orbánék akár mit is mondtak, komoly, korrekt, megbízható cég ilyet nem csinál. SMS-ben a gerinctelen szerető szabadul meg a megunt kedvestől.”
 • 10. Betyár30 2010. augusztus 23. 21:18
  „Azért én azt megkérdezném, hogy mi köze van egy bolt leendő bérlőjének az elődje mérlegéhez,éves üzleti beszámolójához,eredményéhez ha NEM VÁSÁROL KFT- t CSAK KIBÉREL x négyzetmétert???
  Hát ki a Pápa hús APEH???
  Ha valakinek kell egy üzlet megnézi hol van,milyen állapotban van,hogy van felszerelve és mennyiért kapható. ENNYI!
  Ha jól tudom ez mind tisztázva volt és megfelelő alapja volt a megállapodásnak amit a pápaiak is elismernek különben miért készültek volna az átvételre? /legyártott design elemek arculatváltáshoz, alkalmazottak .../Amit most tesznek szerintem csak a sz..t kenik és próbálnak kibújni a felelősség alól.
  De vajon miért tették ezt? TIPPELJÜNK!
  1. Utolsó pillanatban inukba szállt a bátorság.
  2. A konkurens cég szándékos meggyengítése volt a cél elejétől fogva.
  X. Hátulról leállították a pápaiakat /pénz, politika/”
 • 9. LuckyLooser 2010. augusztus 23. 09:22
  „Tizeske!

  Az előző cikkben a pápai ügyvéd ezt nyilatkozta:

  "...- Egészen 2008-ig egyeztek az adatok a kapuváriak által megadottakkal, ám a 2009-es mérlegadatok csak augusztus elején lettek nyilvánosak, ami már jelentősen eltért a szóban elhangzottaktól..."

  Azért ha a mérleg adatok nem egyeznek, az -szerintem- inkább hamis adat, mint hiányosság, de mindenképpen súlyos érv, amit illett volna megcáfolni -ha igaz. Orbán úr ezt nem tette meg ...

  Egyébként nem vagyok érdekelt egyik oldalon sem.”
 • 8. kanarix 2010. augusztus 22. 12:37
  „Kedves gabika86!

  Én nem hallottam, hanem a saját bőrömön éreztem, hogy mi Volt Miskolcon. Alkalmazott ként dolgoztam, mikor Orbán Imre volt a főnök.Teljhatalma volt az egész gyár felett. Nagyon sajnálom, hogy pályám kezdetén nem olyan mestereim voltak, mint ő.
  Miskolcon a süllyedő hajóból az irányítása alatt a Borsi zászlóshajóvá nőtte ki magát. 2-300 fős üzemből kb 1500-2000 fős gyár lettünk. Évekig csak külföldre dolgoztunk. Japánba, Koreába, Spanyolországba , és még sorolhatnám hová exportáltunk. Kemény, szigorú főnök volt, aki 16 órából 14-t dolgozott. És sok mindenről beszélhetünk, de gyenge színvonalról nem. Esetleg annak színvonaláról, aki ilyet állít. Mondhatnám, hogy hallottam gyenge színvonalú hentesekről, akik igencsak kínlódtak az irányítása alatt. De én nem hallottam, én láttam! Nagyon sokat kellett dolgozni, az biztos. Haragudtak is e miatt, de több emberrel beszéltem, akik most visszasírják azt az időt, mert, sokkal rosszabb körülmények között és kevesebbért dolgoznak ma, mint akkor. A hentesek jöttek, mentek, mint máshol. Akinek volt alkalma külföldre menni, az elment. Aztán volt, aki visszajött.
  Volt, aki utálta, volt aki kedvelte. De a főnöknek nem az a dolga, hogy szeressék. És én láttam azt is, mikor kiállt az emberekért. Még akkor is, ha ezt kevesen is tudják.”
 • 7. kishektor 2010. augusztus 22. 10:34
  „sorok_közt ! bocs de szerintem h i á n y o s s nem hamis adatszolgáltatásra hivatkozik a pápai vezér! s ez azért nem mindegy !
  A hamis adatszolgáltatás büncselekmény ! s annál Ő sokkal okosabb mint hogy egy ilyen vádat megfogalmazzon ! Még a nyilatkozatait is / kb 90 %-ban / ügyvéden keresztül tudatja velünk !
  Ugye az ügyvéd bármit mondhat az ügyfele érdekében !!!!!!!!!!!!
  Különben örülök, hogy olvasol a sorok-közt ! javaslom, hogy mélyedj el s meglátod sok ellentmondást fogsz találni.
  köszönöm az írásod.”
 • 6. sorok_közt 2010. augusztus 21. 22:32
  „Orbán úr a cikkben egy szóval sem cáfolja, hogy hamis adatokkal megtévesztették a pápaiakat..........pedig a pápai vezér ezzel váhott vissza.”
 • 5. daniella34 2010. augusztus 21. 13:04
  „VALÓBAN AZ ORBÁN FIÚK HIBÁT KÖVETTEK EL AZZAL, HOGY NEM KÖTÖTTEK ELŐSZERZŐDÉST. A SZÓ ELSZÁLL AZ ÍRÁS MEGMARAD. HA VALAKI NINCS TISZTÁBA A JOGI DOLGOKKAL, SZERZŐDÉSKÖTÉS ,STB. , BÍZZON MEG EGY JOGÁSZT, ÜGYVÉDET, HOGY KÉPVISELJE, ÉS TÁJÉKOZTASSA AZ ÜGYBEN KAPCSOLATOS DOLGOKKAL, KISKAPUKKAL.
  IDŐSEBB ORBÁN IMRE KIVÁLÓ SZAKEMBER VOLT A HÚSIPARBAN, KEMÉNY ÉS SZIGORÚ FŐNÖK VOLT, DE MEG VOLT AZ "EMBERI OLDALA" IS. MEGOSZTÓ SZEMÉLYISÉG VOLT, VOLT AKI KEDVELTE, VOLT AKI NEM. DE A RINGA AZ Ő TERMELÉSI VEZETÉSI IDEJE ALATT JÓL MENT, A FIZETÉSEK IS KAPUVÁRI VISZONYLATBAN MAGASABBAK VOLTAK, MINT MÁS HELYEN (AKIK HOZZÁ TARTOZTAK).
  A HENTESEK AZÉRT MENTEK KI KÜLFÖLDRE DOLGOZNI A GYENGÉBBEK KEDVÉÉRT, MIVEL MAGASABBAK A FIZETÉSEK ,ÉS EZEK AZ EMBEREK BEVÁLLALTÁK AZT, HOGY CSERÉBE 6 HETENTE LÁTJÁK A CSALÁDJUKAT, LEGJOBB ESETBE AKINEK SIKERÜLT HETENTE, VAGY INGÁZVA DOLGOZIK AUSZTRIÁBA. MIVEL KÜLFÖLDÖN A 4-SZERESÉT KERESHETTÉK MEG.
  SEMMI KÖZE NEM VOLT ORBÁN IMRE SZEMÉLYÉHEZ A HENTESEK KIVÁNDORLÁSÁHOZ. CSAKIS A JOBB KERESETEKET NÉZTÉK. HA A RINGA IS ÚGY FIZETETT VOLNA, AKKOR MARADTAK VOLNA, DE MIVEL MAGYARORSZÁGON ÁLOM MARAD A KÜLFÖLDI FIZETÉS A HENTES SZAKMÁBAN.”
 • 4. kishektor 2010. augusztus 20. 18:23
  „Kedves gabika !
  "Ahol orbán volt, ott tönkre mentek az üzemek ...." állításod / ami nem vélemény " / aljas H A Z U G SÁ G !
  Tény : Orbán Úr 1999-ben került el a Ringa kapuvári gyárából,/ 35 éves vezetői munka után / amikor még évi több százmilliós eredményeket könyvelhetett el a cég ! A céget kb. 2002- 2003 -ban Leisztinger Tamás szocialista nagyvállakozó tette tönkre , 800 ember került utcára !!!! Te a tüntetéseken ott voltál
  Ugye akkor ehhez Orbán úrnak akkor semmi köze !
  Miskolci munkáját nem tudom megitélni , mert nem ismerem
  Pápa / három hónappal / azután került felszámolásra miután Orbán úr nyugdíjba ment, de Pápa sem a rossz húsipari munkák miatt került felszámolásra, amiért Ő volt a felelős.
  A munkavállalók be nem jelentése szabálysértés !! s ha valaki ilyenről tudomással bír, akkor állampolgári kötelessége a feljelentés / bejelentés / , remélem Te ezt megtetted !!!!! ha nem akkor légyszíves mindnyájunk érdekében tedd meg / persze ott nem elég gabika86 /- megköszönöm !
  A fizetésekről már irtam, de most újra leírom , a boltosok napi nettó 5 - 6.000,. ft ot kerestek ! Kérlek irjál pár kapuvári címet ahol jobb a "megalázó " fízetés
  köszönöm !”
 • 3. Betyár30 2010. augusztus 20. 01:38
  „Kedves Gabika86, Kistázi, Lány no meg az a Szabi!
  Szerintem ti óriási tévedésben vagytok, amikor azt hiszitek, hogy a kapuvári cég vezetői a ti sajnálatotokra számít! Véleményem szerint sokkal inkább szorultok ti sajnálatra a butaságoktól és irigységektől fűtött szánalmas hozzászólásaitok alapján. Itt az ünnep van egy kis időm foglalkozni veletek, tegyünk pár dolgot tisztába menjünk szépen sorba legyen az első Gabika86!
  Kedves Gabika86 miből gondolod, hogy nem normális emberek dolgoztak ott? Jártál ott? Hogy tudna egy 20 fős nem normális társaság ahogy olvashattuk milliárd forint körüli éves árbevételű üzletláncot kiszolgálni saját elismert készítményeivel melyek által váltak üzletei piacvezetővé ahol csak megjelentek?Szerinted??? Te biztos normálisnak tartod magad de írásaid nem azt tükrözik. Te mit tudnál letenni? Kedvedért utána érdeklődtem a bordacsontokat valóban kézzel az arra kialakított markolattal és a hozzá erősített bordakihúzó damillal rántják ki a baconból akárcsak a hazai üzemek többségében. Hogy az előszerződés megkötését elmulasztották talán hiba volt,hogy miért tettek így ők tudják valószínű nekik még számít az adott szó a másik félbe vetett bizalom amiről tudni kell, hogy csak is ez és a közös üzleti érdek tart össze egy megállapodást, aztán szerződni lehet akár 100 oldalon át is bármi felmondható,bármi alól ki lehet bújni csak jó és drága ügyvédek kellenek hozzá.
  Röviden Gabikám Orbán úr húsipari szakember, ha te tudsz olyan üzemet ahol az ő munkássága alatt gond volt a szakmaisággal vagy az általa képviselt magas szintű technológiával kérlek írd meg bátran köszönöm! /Folyt. köv. Betyár vs. Kistázi/ Egy kapuvári Betyár de reális”
 • 2. rittersport 2010. augusztus 19. 22:00
  „Imruska ehetne egy kis húst,mert össze van esve!”
 • 1. lány18 2010. augusztus 19. 09:03
  „valahogy nem tudom őket sajnálni... aki visszamegy hozzájuk, pusztán kedvességből, és kihuzza őket a trutyiból, azzal úgy kell beszélni, mint egy legutolsó senkivel, pedig ha valamit, legalább ennyit megérdemelne mindenki, hogy normális szavakkal illesék őket.. .. .. ..
  pápaiakról annyit, hogy tőlük sem volt szép dolog, de a Carneriától sem, hiszem volt egyáltalán szerződés tervezeten kívűl valami, esetleg egy előszerződés?? az ember még 100-200 000 ft-ról is papírt irat alá, hátha milliókról van szó?? nem ez lett volna a logikus ??”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Rotary Club alakulna a Rábaközben

A tagok közti összefogást, az etikus üzleti magatartást és a rászorulókon való segítést szem előtt… Tovább olvasom