Kisalföld logö

2017. 07. 25. kedd - Kristóf, Jakab 18°C | 25°C Még több cikk.

Cáfolják Csornán az óvodai járványt

Csorna - Az intézménynek van pénze mosó- és tisztítószerekre, a higiénia megfelelő. Nincs és nem is volt járvány a csornai óvodákban. A csoportlétszámok elfogadhatóak.
Az óvodavezető cáfol, nem volt és nincs járvány a csornai óvodákban. A csornai képviselő-testület hétfői közmeghallgatásán Csupor Jánosné óvónő az intézmény csoportlétszámai miatt fejezte ki aggodalmát, illetve higiéniai kifogásokat is tett. Szerinte az ovikban nincs kellő mennyiségű tisztító- és fertőtlenítőszer, emiatt rendszeresek a fertőzések, hasmenések, járványok.

A Kisalföld Kránitzné Nagy Mártát kérdezte a felvetésekről. Az óvodavezető határozottan cáfolta Csupor Jánosné állításait.
– A Szent István téri óvodában valóban megjelentek néhány kisgyereknél a hányásos és hasmenéses tünetek – kezdte Kránitzné Nagy Márta. – A jelenség azonban egész Csornán megfigyelhető. A hiányzási statisztikák szerint sincs járvány, hiszen az adatok nem térnek el az átlagos, tízszázalékos mértéktől. Az óvoda orvosával folyamatosan tartjuk a kapcsolatot, odafigyelünk a gyerekek egészségére. Csupor Jánosné kijelentéseit azért is furcsának tartom, mert ő a prémiumévek kihasználásával nyugdíjba mehetett. Április 7. óta nem járt az intézményben, mivel arra ledolgozta az egy évben kötelező öt hetet. Lassan két hónapja nem tette be a lábát az óvodába, naprakész információval nem rendelkezik, érdekes, hogy mégis közmeghallgatáson vádaskodik.

Az óvodavezető elmondta: tisztító- és fertőtlenítőszerekre egy évben 250 ezer forintot biztosít a költségvetés, azaz havonta közel 21 ezer forintot költenek erre a célra. Kránitzné szerint ez az összeg bőven fedezi a napi szükségletet és több, mint az ÁNTSZ által előírt mennyiség.
– A dadus nénik nevében határozottan visszautasítom Csupor Jánosné állításait. Őket sértette meg ugyanis igazán az óvoda tisztaságára vonatkozó kijelentéseivel – tette hozzá.

A csornai oviban havonta közel 21 ezer forintot költenek a tiszta, fertőzésmentes környezetre.
A csornai oviban havonta közel 21 ezer forintot költenek a tiszta, fertőzésmentes környezetre.

A csoportlétszámokról szólva megjegyezte: idén szeptembertől az átszervezések és a Szent István téri Bóbita Óvodában a hatodik csoport várható létrehozása miatt jelentősen lecsökkennek a létszámok. Átlagosan huszonhárom kisgyereket fogadnak majd egy-
egy csoportban. „A gyerekeknek örülni kell, ugyanakkor a törvény is kötelez bennünket arra, hogy senkit nem utasíthatunk el. Ez egy hosszabb folyamat, az igényfelmérés a beiratkozással megtörténik. A létszám szerintem egyáltalán nem kifogásolható, a szülők beleegyezésével, az ő megelégedettségükre alakítjuk – fogalmazott a vezető óvónő.

Olvasóink írták

  • 1. Lacikó 2008. május 30. 09:17
    „Szerintem a bukott,elküldött vezető óvónő,aki jól tud selejtezni,Na az lázíthatta fel a párttársát.Évekig fedezték egymás hátsóját,miért most hagynák abba.Megjegyzem,mit sikongat 1 nyugdíjas,járjon a jocikája vellnesébe.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

`Arcátlanság csekkeket küldözgetni`

Csorna - Papp József szocialista országgyűlési képviselő, egykori polgármester a minapi… Tovább olvasom