Kisalföld logö

2018. 07. 22. vasárnap - Magdolna 19°C | 27°C Még több cikk.

Beledbe mennek ősztől a diákok

A rábakecöli képviselő-testület nem változtatta meg januári határozatát, így a helyi iskola diákjai Beledben folytatják tanulmányaikat szeptembertől. A testület nemrég újra tárgyalta a kérdést.
– Változatlanul hagytuk januári döntésünket, miszerint a helyi iskolások Beledben tanulhatnak szeptembertől – jelentette ki Tuba Erik, Rábakecöl polgármestere.

Lapunkban már megírtuk (Kisalföld, 2007. február 16.), a rábakecöli általános iskola tanulóit a költségvetés nehézségei és a gyermeklétszám drasztikus csökkenése miatt a beledi Általános Művelődési Központba (ÁMK) irányítaná a település önkormányzata. A kérdésben még januárban döntést hozott a rábakecöli képviselő-testület, ám néhány helybéli szülő alapítványi kézben lévő iskolát látott volna szívesen.
Az alapítvány elnöke Rábakecölbe látogatott, ahol viharos lakossági fórumon ütköztek az érvek az intézmény maradása vagy megszüntetése mellett. Több szülő a minapi testületi ülésre is ellátogatott, megérdeklődni a képviselők véleményét a kérdésben. Tuba Erik polgármester napirendre tűzte az iskola ügyét, majd további érvekkel támasztotta alá a beledi megoldást.

– Nem lehet elvitatni a testület iskola iránti elkötelezettségét, ám még mindig a beledi átjárást látjuk biztosabbnak – jelentette ki a polgármester. Hozzátette: a megjelent szülők jó részét meggyőzték az elmondottak, bár egy részük tájékozatlanul érkezett az ülésre, nem mindenki volt tisztában az alapítványi iskola előnyeivel és hátrányaival. – Ha nem is mindenki ért velünk egyet, a testület részéről véglegesnek tekintjük a döntést – mondta Tuba Erik polgármester.

T. A.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szükségtelen kiadások a költségvetésben

Papp Imre csornai önkormányzati képviselő szerint miközben az előterjesztés pénzhiányról, az… Tovább olvasom