Kisalföld logö

2017. 12. 18. hétfő - Auguszta -3°C | 3°C Még több cikk.

Bekötötték szemüket az ellenőrök?

A 86-os falusi szakaszán hivatalosan nem találtak hibákat, a bősárkányiak azonban igen.

Újrónafőnél a közelmúltban javították ki az egy éve felújított 86-os főút burkolathibáit. A beruházást felügyelő Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. akkor azt közölte: a teljes, harminchárom kilométeres szakaszt átvizsgálták, más helyen nem merült fel kivitelezői hiba. A bősárkányiak szerint falujukon nyilván „bekötött szemmel" mentek végig az ellenőrzést elvégzők.

Burkolathibák ugyanis bőven vannak a 86-os főút bősárkányi szakaszán. Nem kell szakembernek lenni ahhoz, hogy ezt megállapítsuk. A község északi végén a burkolat kopórétege több helyen is beszakadt. A kisebb-nagyobb repedések, leszakadt padka pedig szinte végig jellemzőek.
 
Laffer Lajosné a polgármesternek is megmutatta, milyen hibák vannak az egy éve átadott főút burkolatában.
Laffer Lajosné a polgármesternek is megmutatta, milyen hibák vannak az egy éve átadott főút burkolatában.

– Nem kell keresni a hibát, itt látszik a ház előtt – mondja Laffer Lajosné, miközben a töredezett, megsüllyedt burkolatot mutatja. – Nem vagyok
szakértő, de ez nem minőségi munka volt. Az egyik közeli háznál csőtörés volt a vízbekötésnél. Mozog a talaj és az okozta a problémát. Az út szélén folyamatosak a repedések, a padka leszakadva, a főút közepén szemmel látható, ahogy a burkolat nyílik szét. Arról nem is beszélve, hogy a házak ugyanúgy repedeznek, odabent is érezni a dübörgést. Azt ígérték pedig, hogy a burkolat megerősítésével ez megszűnik. Nem szűnt meg.

Szalay Imre, Bősárkány polgármestere érdeklődésünkre kifejtette: ismeri a falubeli problémákat és ahol csak lehet, jelzi is azokat.

– A főút tavalyi műszaki átadásakor az önkormányzat nyilatkozatban jelezte a gondokat. Észrevételeinket azonban nem vették figyelembe – fogalmazott Szalay Imre. – Felhívtuk a figyelmet például a csapadékvíz elvezetésének hiányosságaira. A házak elől nem folyik el az árokban a víz, néhol az épületek falát áztatja a csapadék. Az árkok lejtése nem megfelelő, de eddig nem történt meg a javítás. Azért is bosszantó a helyzet, mert a különböző hatóságok észrevételeit tíz oldalon írják le, miközben a bősárkányi önkormányzatét teljesen kihagyták.

A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. kommunikációs osztálya a bősárkányiak felvetésére később ígért választ a Kisalföldnek.

Olvasóink írták

  • 2. Pikulics 2013. május 20. 15:09
    „Rossz munkához vak ellenör szükségeltetik...
    Meg egy kis kenöpénz...”
  • 1. alekínyó 2013. május 18. 00:18
    „Megint egy rosszul elvégzett munka,amit a felelősök nem ismernek el...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A belvízi kiadásokra kérnek milliókat

A belvíz miatti kiadások egy részének megtérítésében bízik a csornai önkormányzat. A… Tovább olvasom