Kisalföld logö

2018. 06. 18. hétfő - Arnold, Levente 18°C | 26°C Még több cikk.

Baranyában igen, Csornán nem épül felüljáró a sínek felett

Csorna–Pápa - Baranyában, az M6-os autópálya felüljáróval keresztez egy használaton kívüli vasúti vonalat. A közlekedési egyesület szerint így kellene tenni a csornai elkerülővel is.

A Csorna–Pápa vasútvonalat a jelenlegi tervek szerint átvágja a csornai elkerülőút. Az országban azonban van példa arra, hogy felüljárót építenek a sínek fölé. Olyan vonalon, melyen 1997 óta nincs vonatforgalom. Erre hívta fel a Kisalföld figyelmét a Városi és Elővárosi Közlekedési Egyesület.
Feld István Márton, a szervezet tagja elmondta: Baranya megyében, Palotabozsok és Véménd között javában építik az M6-os autópálya völgyhidakkal, alagutakkal tarkított szakaszát. A két település között fut az egykori 64-es számú, Pécsvárad–Bátaszék vasútvonal.

– A szakaszon 1997 óta nincs közlekedés, a pályát benőtte a gaz, a sínek jó része már hiányzik, ráadásul a vonalat a vasúti törvényből is törölték – jegyezte meg Feld István Márton. – Az M6-os mégis felüljáróval keresztezi a maradványait. Az is jól látszik, hogy a két falut összekötő út felett átívelő felüljárót direkt a vasútvonal miatt építették kétszeres hosszúságúra.

A Baranyai megyei beruházásnál építenek felüljárót. A csornai elkerülő átvágná a vasútvonalat.
A Baranyai megyei beruházásnál építenek felüljárót. A csornai elkerülő átvágná a vasútvonalat.


Az egyesület szerint egy használaton kívüli, lerobbant állapotú vonal felett viszik át az autópályát. Éppen ezért nem értik, hogy a Csorna–Pápa vasútvonal esetében ezt miért nem lehet megtenni.
– A Csorna és Pápa közti önkormányzatok minden fórumon jelzik, hogy szükség van a személyszállításra a vonalon. Arra is készen állnak, hogy térségi üzemeltetésbe vegyék a vasutat. A különvonat indításával is erre akarjuk felhívni a figyelmet. Ennek ellenére jelenleg a csornai elkerülőnél nem számolnak felüljáróval, csupán az átvágással. Azt hiszem, ha Baranyában sem tették, akkor itt sem kellene ezen spórolni – tette hozzá Feld István Márton.

Olvasóink írták

 • 3. Parasztbasztato 2009. június 22. 21:04
  „moderálva”
 • 2. balassaz 2009. június 22. 18:28
  „,,Ennek ellenére jelenleg a csornai elkerülőnél nem számolnak felüljáróval, csupán az átvágással. Azt hiszem, ha Baranyában sem tették, akkor itt sem kellene ezen spórolni - tette hozzá Feld István Márton."
  Nembajj!!! Nem kell spórolni! Van lóvé az országban, jó adófizetők is vannak! Sok nagyszájú is van.
  Észak- északnyugat- délnyugat irányban két felüljáróval kevesebb kellene! Vagy minden áron körbe kell érni az útnak Csornán? Vagy nem arra vannak az eladandó földek?”
 • 1. pancser 2009. június 21. 11:07
  „Mit várunk azoktól akik minden hatalomban töltött naphoz ragaszkodnak. Kisebb gondjuk is nagyobb annál mint hogy mi van a Kisalföldön. Majd megkapjuk, mit akarunk, ez az ország legfejletteb megyéje, máshol nagyobb szükség van az ilyesmire, tessék inkább lezülleni a többihez. Ellenük szavazzon mindenki aki mozogni tud, aki nem tud az is. Küldjük őket a bányásbéka feneke alá Csabikával együtt.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szent Antal is helyére került

Csorna - Augusztus közepére végeznek Csornán a volt községháza felújításával. Az évtizedekkel… Tovább olvasom