Kisalföld logö

2018. 01. 16. kedd - Gusztáv -3°C | 5°C Még több cikk.

Az új csornai jegyző hosszú távra tervez

Csorna új jegyzője a munkája során jó kapcsolatokra törekszik a képviselő-testülettel, ám a szakmaiságot mindenképpen elsődlegesnek tekinti. Mint fogalmazott, bár még rövid időt töltött el Csornán a jegyzői székben, hosszú távra tervez.

Április elsejétől dr. Döbrössy Adrienn látja el a jegyzői teendőket a csornai önkormányzatnál. A rábaközi város új jegyzője tősgyökeres győri, jelenleg is a megyeszékhelyen él, onnan jár naponta a munkahelyére.

– Több szempontot figyelembe véve pályáztam a csornai állásra – mondta Csorna új jegyzője. – Az egyik az, hogy az elmúlt négy és fél év alatt sikerült annyi tapasztalatot szereznem a közigazgatásban, hogy nagyobb településen is el tudom látni a feladatot. Nyilván itt sokkal nagyobb hivatalt kell vezetni, s inkább az irányítás, nem a konkrét ügyintézés dominál a tennivalók között. Szakmailag is előrelépést jelent ez a munka, az pedig kifejezetten pozitívum, hogy Csornán szakemberek segítik a tevékenységemet – mondta. – Fontos, hogy a városháza jól szervezetten, ügyfélközpontú szemlélettel működjön. Az elmúlt bő egy hét alatt kedvező tapasztalatokat szereztem. A hivatal minden dolgozójával találkoztam, ugyanakkor kapcsolatot eddig csak az osztályvezetőkkel tudtam kialakítani. Az ismerkedés eltart még egy ideig – tette hozzá.

Dr. Döbrössy Adrienn tisztában van azzal, hogy olykor a népszerűtlen intézkedésektől sem tekinthet el, miként azzal is, hogy ebben a pozícióban mindenki számára elfogadható döntést képtelenség hozni. Ám ha az megalapozott, vállalni kell. Megítélése szerint a hivatal szervezeti felépítése megfelelő, alapvető átszervezés nem szükséges. Munkája során jó kapcsolatokra törekszik a képviselő-testülettel, ám a szakmaiságot mindenképpen elsődlegesnek tekinti. A bizalomra munkájával kíván rászolgálni.

Névjegy
Dr. Döbrössy Adrienn a Révai-gimnáziumban érettségizett 1995-ben, diplomáját 2002-ben, az ELTE Jogi Karának Kihelyezett Tagozatán szerezte. Még ugyanazon év nyarán Tápszentmiklós jegyzője lett, aztán átszervezés miatt a Komárom-Esztergom megyéhez tartozó Bakonyszombathelyre került ugyanerre a posztra. Közben Súron helyettesítette kollégáját.

Haszonits József

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csütörtökön nyit a csornai Tesco

A csornai önkormányzat 2004-ben értékesítette a Csukás-sporttelepet. Később derült ki, hogy a vevő a Tesco-Global Zrt. Az áruház építése nem mindenkinek tetszett. Sokan azt mondták, hogy vétek volt egy sportpályát feláldozni a célra, és jobb helyen lett volna az üzlet például az ipari parkban. Tovább olvasom