Kisalföld logö

2018. 01. 16. kedd - Gusztáv -3°C | 5°C Még több cikk.

Az országgyűlési képviselő a 171 milliót keresi

A Csukás-pálya 2005-ös értékesítése miatt tett rendőrségi feljelentést ismeretlen tettes ellen Gyopáros Alpár. A politikus hűtlen kezelést gyanít. Papp József volt polgármester szerint ez csak válaszlépés az MSZP médiaszerződéses feljelentésére.
A csornai önkormányzat 2005-ben 116 millió forintért értékesítette a Csukás-iskola sporttelepét egy ingatlanközvetítőnek. Nem sokkal később a területet a Tesco vette meg. Gyopáros Alpár szerint 287 millió forintért. Az országgyűlési képviselő a birtokába került adásvételi szerződésre hivatkozik. A politikus feljelentést tett hűtlen kezelés miatt a megyei rendőr-főkapitányságon. Gyakorlatilag arra keresi a választ: kié lett a különbség, a 171 millió forint?

Hűtlen kezelés, csalás és vesztegetés gyanúja
– 2005 januárjában értékesítette az önkormányzat a Csukás-pályát. Az akkori, szocialista többségű képviselő-testület döntött így, de a Fidesz–KDNP frakció nem támogatta az eladást – mondta sajtótájékoztatóján Gyopáros Alpár. – Másfél hónappal később az ingatlanközvetítő százhetvenegymillió forintos különbséggel adta tovább az ingatlant az áruházláncnak. Úgy, hogy közben a területen semmilyen értéknövelő beruházás nem történt. Két eset fordulhat elő: nagyon ügyes volt az ingatlanközvetítő és balekot csinált a vevőből. Vagy, és ez lenne a nagyobb baj, az ingatlant áron alul értékesítette az önkormányzat, elvesztve így százhetvenegymillió forintot. Ez esetben fennállhat a hűtlen kezelés, a csalás és a vesztegetés gyanúja is. A rendőrség feladata lesz, hogy kiderítse az igazságot.

A kérdésre, mely szerint elképzelhetőnek tartja-e az érintettek összejátszását, úgy válaszolt: igen, de ezt kideríteni a nyomozó hatóság dolga. A politikus megjegyezte: már 2006-ban is gondolkodtak azon, hogy kivizsgáltatják ezt az ügyet. Ám a Fidesz–KDNP frakció és a polgármester közti kapcsolat megromlása után feledésbe ment az eladás. A közelmúltban azonban a birtokukba került az adásvételi szerződés, amely bizonyítja, hogy nagy különbség volt a két vételár között. Most abban bíznak, hogy akár kártalanítást is kaphat a város.
– A százhetvenegymillió forint jelentős összeg. Csak érzékeltetésként: a csornai önkormányzat négy év alatt nem tud ennyi pénzt költeni az utak felújítására – tette hozzá.


„Egy hete fenyegető üzenetet kaptam"
Papp József volt a polgármester akkor, amikor a Csukás-pályát értékesítette az önkormányzat. A Kisalföld érdeklődésére elmondta: két dologért gyakran támadták annak idején. Egyrészt hiányolták a befektetőket és a szemére vetették, hogy nem hoz munkahelyeket a városba, akiknek akár egy forintért is, de területet kell adni.
– Ha viszont volt érdeklődő és területértékesítésről tárgyaltunk, a legenyhébb kifejezés az volt, hogy kótyavetyélni akarom az önkormányzat ingatlanvagyonát. Kérdések is felmerülnek bennem. Miért pont most, hat évvel a történtek után jutott eszükbe a vizsgálat? Számítottam rá egyébként, mert egy hete fenyegető üzenetet kaptam. Azzal próbáltak rám ijeszteni, ha nem vonom vissza a médiaszerződéssel kapcsolatos feljelentésünket, akkor engem is feljelentenek. Ezt bizonyítani nem tudom, ezért nem is tájékoztattam az ügyészséget. Egyetlen dolgot árulok el róla, nem Gyopáros képviselő úr fenyegetőzött. Én minden velem szembeni aljasság ellenére igyekszem mindig jogszerűen eljárni. A médiaszerződés miatt egyébként azért tettünk feljelentést, mert nem tudjuk elfogadni, hogy valaki a saját anyagi előnyei érdekében hoz döntéseket. Ez ránk eddig sem volt jellemző és a jövőben sem fogadjuk el.

„Állok a következő per elé is"
Papp József elmondta: a Csukás-pálya értékesítése minden jogszabálynak megfelelt. Független szakértő becsülte fel az ingatlant és nyilvános liciten kelt el a terület, csaknem 5000 forintos négyzetméterenkénti áron.
– Miért nem vette meg a liciten a Tesco, amikor megtehette volna? Mi a szabályok szerint jártunk el. Az elmúlt ciklusban, amikor a képviselő úr alpolgármester volt, egyetlen ingatlanértékesítésről tudok. Szintén a 86-os főút mentén, a vasút közelében. Ezerkétszáz forintért adták négyzetméterét a területnek. Most a képviselő úr azért tesz feljelentést, mert ötezer forintért adtuk el a pályát. Ráadásul hasonlítsuk össze a két cég jellemzőit: mennyi munkahelyet teremtettek, mennyi iparűzési adót fizetnek és mennyien veszik igénybe szolgáltatásukat. Azt hiszem, minden tekintetben, árversenyben is kedvezőbb szerződést kötöttünk mi, mint ők. 2006-ban, a polgármesterváltáskor minden általam aláírt szerződést lefénymásoltattak. Egyautónyi iratot vittek el és vizsgáltak át. Fogást kerestek rajtam, de nem találtak. Gyopáros Alpár egy pert jogerősen, egyet első fokon már elvesztett ellenem. Állok a következő elé is – jelentette ki Papp József.
A Kisalföld megkereste az érintett ingatlanközvetítő iroda vezetőjét is, de ő elhárította, hogy kommentálja a feljelentést és az adásvétel körülményeit.

Olvasóink írták

 • 9. Jerry 2011. június 13. 22:15
  „hajracsorna ,köszönöm a javításokat.Már azt hittem, hiába irogatok, senki nem olvassa el soraimat.Látom, azért nem dolgoztam feleslegesen.Azt azért sajnálom, hogy a helyesírási hibák javítgatása során a lényeget nem sikerült megérteni.Nagyon vak , vagy elfogult embernek kell lenni ahhotz, hogy ebben az ügyben ne vegye észre az ember gya melléfogását.Érdekes, mig alpolgármester volt, fel sem merült benne a pálya ügye, pedig már akkor az egész váras erről beszélt.A TESCO töbször nyitni akart, de a peres ügyek miatt azt mindig elnapolták.A városban már mindenki tudta, hogy gond volt a telek eladása, az épitkezés körül.Megjegyzem, szerintem teljesen felesleges volt a sportpáylát errea célra eladni. A TESCO sokkal jobb helyen lett volna pl a város határában, pl kis csorna és Farád közti területen.Fő úton lett volna, nagy parkoló hellyel stb.Az országban több helyen van TESCO áruház,ami aváros határában épült.Lásd Pápa, Fehérvár,Győr, Móvár Sopron stb,Hiba Csornán ie épiteni.Érdekes, hogy gya ezt nem vizsgálgatta alpolgármesteri székébőől,és addig nem is zavarta, mig a fideszt a médi ügyben nem jelentették fel. Papp József expolgármester meg tudja védeni magát, nincs szüksége az én segitségemre.Erre ott vannak neki a párt társai. Tudod, a világ nem csak fideszből és mszp-ből áll, bár ezt neked egy kis narancsnyi aggyal nehéz megérteni.”
 • 8. hajracsorna 2011. június 11. 20:29
  „Kedves Papp József úr! Jajj, bocsánat: kedves Jerry! :-)

  Először is: kérlek tanulj meg helyesen írni. Régóta készülök arra, hogy erre figyelmeztesselek, csak nem akartam az aktuális témákról elterelni a figyelmet, illetve nem akartam azt hallani, hogy "terelek", de most már kinyílt a magyar nyelv iránti félelmem bicskája a zsebemben. Ugyanis, ilyen kedves szösszenetek vannak a mondandódban, mint erölködése (~erőlködése), Mégha (~még ha), tenie (~tennie), ugy (~úgy), utánna (~utána), fidesz (~Fidesz), csukás (~Csukás). És akkor még nem is beszéltem a rengeteg betűkihagyásról... Kérlek, tanulj meg helyesen írni, mert ez rettenetesen idegesítő!

  Ami pedig a témát illeti: olvasható a cikkben, hogy most jutott hozzá a második szerződéshez. Kedvenc Papp Józsid szövetségesének, Kedvenc Turi Gyuridnak vajon miért nem jutott eszébe feljelentést tennie 2006-ban, amikor pedig ő volt a POLGÁRMESTER (!!!), nem alpolgármester. Akkor ezek szerint ellene is feljelentést kellene "teni" kötelességszegés miatt?”
 • 7. Japo 2011. június 11. 18:23
  „A Mosonmagyaróvári Termál,elnézést Flexum ZRT eladása miatt ki és mikor fog feljelentést tenni? Itt nagyobb számokról van szó mégiss szarnak rá. Csak a Termál ami a ZRT része legalább 1.5 milliárdot ér, mégis eladták az egész ZRT-t 600 akárhány millióért. Igen nem elírás ennyi.”
 • 6. iux 2011. június 11. 17:49
  „andor 47
  Nekem csak egy kérdésem lenne hozzád!Te mint kivülálló,mit szólsz az inteligenciához?
  Az események két szálon futnak.Egy hivatalos,ahol az elkövető mindaddig ismeretlen státuszt élvez,mig itélet nem születik ellene,vagy bizonyitékok alapjan az ügészség meg nem vádolja!A másik,a magán jellegü köpködés,amit a sajtó,és a magán személyek tesznek!Ez ellen lehet tiltakozni,védekezni!
  Ezt rajtad kivül mindenki tudja,akinek legalább két számjegyü az IQ-ja!”
 • 5. andor47 2011. június 11. 17:27
  „"Érdekes", hogy Gyopáros Alpár ISMERETLEN TETTES ellen tette a feljelentést, annek ellenére Papp József már azonnal védekezik és személye elleni támadásként értékeli a történteket. Kell ennél egyértelműbb beismerés? Nem kell. Számomra már biztos, hogy nem alaptalan a feljelentés.”
 • 4. csornafc 2011. június 11. 16:12
  „Te jerry, tudom eldönteni,hogy te vagy e Papp Jóska vagy nem?Mert ha nem te vagy akkor kivehetnéd már a nyelvedet a seggéből,mert nagyon irritáló ez a segnyalás!Érdekes,hogy P J ugyanezt a szöveget mondta el a kisvaföldnek ,mint amivel te próbálsz itt okosítani!!!okoska”
 • 3. Ddorf 2011. június 11. 13:52
  „hivatali kötelesség elmulasztása mi okból drága nagyurak/hölgyek?
  Ez kb. olyan,mint amikor cserbenhagyom az általam elgázolt embert.
  Az egész bagázst el kellene kergetni a bányába.”
 • 2. nane 2011. június 11. 12:49
  „Na kié lett a pénz? Mondják meg oszt jónapot.”
 • 1. Jerry 2011. június 11. 12:20
  „Hát ez elég átlátszó erölködése a fidesznek.Mégha valós is a dolog, miért vártak vele hat évig? a gya mint alpolgármester ezt korában is megtehette volna, sőt hivatalbl meg is kellett volna tenie.Miért is mulasztotta el hivatali kötelességét?Hát a vársonak is lehetne ezért feljelentést teni ellene, kötelsségszegés miatt.Tartok tőle, hogy az ellelt idő alatt az ügy már elévült.Nagyon ugy néz ki, hogy az az egész feljelentősdi tényleg csak a média ügyre válasza a helyi fidesznek.Mellesleg tényleg nem volt tiszta a Csukás pálya eéadása, ésa TESCO megnyitásának ügye.Az meg még érdekesebb, hogy az eltelt idő alatt egyetlen ciklusban sem volt eszében a fidesz maszp önkormnányzatnak sem, hogy utánna járjon a dolognak.Nem hiányzott a 170 millió?Végül gazdag város vagyunk,van mit kidobálni az ablakon /termál fürdő, elkerülő út,/ Persze ha nincs a média ügy,a fidesznek most sem jutott volna eszébe a csukás pálya eladása?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Több mint negyedszázados hagyomány

A Kapuvári Térségi Általános Iskola (KTI) Pátzay-tagiskolájának Pátzay-napja több mint… Tovább olvasom