Kisalföld logö

2017. 03. 28. kedd - Gedeon, Johanna 2°C | 18°C Még több cikk.

Az igazgató büszke versenyző diákjaira

A bősárkányi Eötvös József Általános Iskola térségi feladatokat lát el, hiszen kilenc településről járnak diákok az intézménybe.
A gyerekek harmada bejáró. A következő tanévtől indítják el a sajátos nevelési igényű tanulók fejlesztési programját.

A csökkenő gyereklétszám a bősárkányi általános iskolában is érzékelhető. Évek óta csak egy évfolyamon indulhatott párhuzamos osztály.

Kinczer József iskolaigazgató elmondta: a választható órákat minden szeptemberben a szülők, illetve a tanulók igényei alapján szervezik. Vannak felzárkóztató és tehetséggondozó foglalkozások, alsóban korrepetálások, szakkörök, énekkar, iskolai sportkör. A pedagógusok külön foglalkozásokat tartanak a gyengébb tanulóknak.

– Méltán lehetünk büszkék az iskolánkat versenyeken képviselő diákokra – fogalmazott Kinczer József. – Már az alsó tagozaton részt vehetnek feladatmegoldó, vers- és mesemondó versenyeken, sportversenyeken. Felsőben pedig különböző, felmenő rendszerű tantárgyi tanulmányi tudáspróbákon szerepelhetnek a tehetséges tanulók. Minden évben vannak olyanok, akik megyei szinten is előkelő helyezéseket érnek el. A tanévzáró ünnepélyen „Az év tanulója" címmel és ösztöndíjjal ismerjük el a legjobb teljesítményt, esetenként, mint idén is, két nyolcadikos kapta meg a kitüntetést.

Az intézményvezető beszámolt a különböző rendezvényeikről is. Sajátos rendezvényük szeptemberben az Eötvös-nap. Sport- és kulturális programok váltják egymást, illetve ilyenkor fogadják a „sárkányos falvakat" is. A találkozón Bakonysárkány és Szilsárkány gyerekei vesznek részt. Tanításon kívüli program minden osztálynak az országon belüli túrázás, igény szerint a színházlátogatás.

A körülményekről szólva az igazgató megjegyezte: a helyi önkormányzat néhány éve saját erőből felújította a régi szárny tetőzetét, kicserélték modern hő- és hangszigetelt nyílászárókra a régieket. Erre egyébként az új épületben is szükség lenne.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gyerek horgászverseny Kapuváron

Horgászversenyt rendeznek a Kapuvár melletti Weekend horgásztavon augusztus 26-án (vasárnap). Tovább olvasom