Kisalföld logö

2018. 04. 23. hétfő - Béla 12°C | 26°C Még több cikk.

Az aláírásgyűjtők most árat emelnek?

Hányszor lehet egy kampányban átverni az embereket? – kérdezi sajtóközleményében az MSZP Rábaközi Szervezetének elnöke.

Papp József (MSZP) közleményében állítja, a rezsicsökkentés a Csornai Hőszolgáltató Kft.-nél eddig azt jelentette, hogy tavaly befagyasztották az árakat, melyeket idén még 10 százalékkal csökkenteni is kellett. „Most ezzel szemben az állami árszabályozók miatt leállították a gázmotoros erőművet. Ez mínusz 15 millió a cégnek, csökkent az állami kompenzáció 29 millióval, a közművezeték-adó 1 millióval növelte a kiadásokat úgy, hogy az idei évre eleve 27 milliós veszteséget terveztek. Ha csődbe megy a Csornahő, nem lesz fűtés és meleg víz 400 csornai lakásban és az intézményekben. Az önkormányzat vagy a mi befizetett adóinkból fedezi a veszteségeket, vagy a távhő árát kell megemelni. A csornai képviselők 9:2 arányban (4 fideszes igen szavazattal) úgy döntöttek hétfőn, hogy infláció felett még 10 százalékos távhőáremelést javasolnak. Mindezek ismeretében már félve gondolunk a szintén önkormányzati tulajdonú víz- és szennyvízszolgáltatóra, a várható vízdíjakra" – írja Papp. Hozzáteszi: felszólítják a Fideszt, hogy kérjenek bocsánatot a csornaiaktól, különösen azoktól a távfűtött lakásban élőktől, akiket becsaptak, és még a rezsicsökkentési aláírásgyűjtésbe is bevonták őket. „Az aláírásgyűjtők most árat emelnek" – tette hozzá.

Kenesei Gáborné alpolgármester a Kisalföld érdeklődésére elmondta: az energetikai hivatalnak kell elküldeni egy javaslatot arról, hogy milyen mértékben tartanák elfogadhatónak a távhő megállapított hatósági árát. A kft. az infláció felett még tízszázalékos emelést kért, ezt továbbítja az önkormányzat az energetikai hivatalnak. Megjegyezte: a rezsicsökkentést és az egyéb bevételkieséseket a kisebb önkormányzati szolgáltatók nem tudják kigazdálkodni.

Olvasóink írták

 • 3. 1120 2013. július 19. 03:18
  „"Hányszor lehet egy kampányban átverni az embereket? - kérdezi sajtóközleményében az MSZP Rábaközi Szervezetének elnöke."

  Akárhányszor! Éppen te ne tudnád?! Elképesztő, hogy egyeseknek milyen vastag a bőr a képükön...”
 • 2. Köszörűs 2013. július 18. 19:12
  „A jó vadász legjobb barátja a sötétség.
  ...
  Ugye Karak?”
 • 1. oxana 2013. július 18. 18:28
  „Kezdödik. Kedves FIDESZ, csak így tovább! Rá még egy lapáttal.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Évente hetvenmillióból tartják karban az intézményeket

Tovább olvasom