Kisalföld logö

2017. 10. 23. hétfő - Gyöngyi 8°C | 11°C Még több cikk.

Autó nélkül a gyógyítás került veszélybe

Csorna - Lehetetlen helyzetbe került a csornai Makray család. Lányuk, Dalma mozgássérült, hetente viszik Budapestre kezelésre. Most azonban autójuk is összetört és a javítási költséget nem tudják finanszírozni.
A Kisalföld június 15-i számában arról olvashattak, hogy a sérült gyerekeket autóval utaztató szülők kevesebb támogatást kapnak, mint a korábbi években. A csornai Makray-Póczik Ildikó mondta el a Kisalföldnek: sorstársaikkal aláírást gyűjtenek, hogy állítsák vissza a régi rendet. Akciójuk sikertelen maradt, ráadásul most újabb baj érte a családot. Összetört autójuk.

Makray Dalma mozgássérült, szülei Budapesten, a Pető Intézetben gyógyíttatják. Minden hétfőn viszik, pénteken hozzák haza a kislányt. Az utazás költsége magas, mivel tömegközlekedést nem tudnak igénybe venni.

– Arra számítottunk, hogy a döntéshozók újra átgondolják a helyzetünket és ismét a költségek háromnegyed részét térítik meg – kezdte Makray-Póczik Ildikó, Dalma édesanyja. – Beadványainkra egyetlen válasz érkezett a megyei egészségbiztosítási pénztártól. Ők arról tájékoztattak, hogy visszamenőleg sem áll módjukban nagyobb arányban támogatni utazásunkat. Emiatt sokan lemondtak róla, hogy a fővárosban kezeltessék gyermeküket. Ez a kicsik fejlődése szempontjából beláthatatlan következményekkel jár.

Ildikóék úgy döntöttek, hogy mindent megtesznek Dalmáért és a többlet-
költségeket is vállalva járnak Budapestre.

Nemrégen azonban balesetet szenvedtek. Szerencsére senki sem sérült meg, de autójuk összetört. A javítási költség nagyon magas, amit önerőből nem tudnak finanszírozni. Olvasóink segítségét kérik utolsó lehetőségként.

– Soha ilyet nem csináltam, pedig barátaim régóta biztattak azzal, hogy forduljak a sajtóhoz – fogalmazott Ildikó. – Mindig megpróbáltunk a magunk módján boldogulni és mindent megadni Dalmának és két testvé-
rének. Lányunk leleteit nemrégen Kínába is elküldtük, bízunk ugyanis az őssejtes kezelésben. Ez a karambol most minden
számításunkat keresztülhúzta, nem tudunk mihez nyúlni. A
kocsit hitelre vettük, fizetjük a részletet. A biztosító nem fizet, cascónk nem volt. A helyzet megoldása meghaladja erőn-
ket.

Makray-Póczik Ildikóék anyagi segítségre számítanak és azt kérik, ha valaki úgy érzi, hogy támogatni tudja Dalma utaztatását, ezáltal gyógyítását, segítsen. A család számlaszáma, melyen fogadni tudják a támogatásokat: 59600011-10024319.


Cs. Kovács Attila

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Rábcakapin segítséget vár a gyülekezet

Rábcakapi - Több mint tízmillió forintba kerülne a közel százhúsz éves rábcakapi evangélikus templom… Tovább olvasom