Kisalföld logö

2018. 02. 24. szombat - Mátyás -8°C | 2°C Még több cikk.

Arcot keres a Rábaközi Tallér

Ötletpályázaton keresik, hogy ki vagy mi kerüljön Kapuvár környékének pénzhelyettesítőjére, a rábaközi tallérra.

Február 1. és 15. között küldheti be bárki javaslatát a Rábaközi Vidékfejlesztési Egyesülethez, hogy milyen helyi természeti szépség, tárgy, épület vagy személy kerüljön a bankókra, amelyekből ötszázas, ezres, két-, öt-, tíz- és húszezres címleteket bocsátanak majd ki - hangzott el egy csütörtöki sajtóértekezleten.

A beérkezett felvetésekből zsűri választja ki azokat, amelyekről a www.rabakoz.hu honlapon február 20. és március 5. között kikérik a nagyközönség véleményét, majd annak ismeretében az egyesület elnöksége mondja ki a végső szót, hogy milyen motívumok is kerüljenek a tallérokra.

Korábban >>

Hámori György polgármester - egyben az egyesület elnöke - az MTI-nek elmondta: vannak már ötleteik, de szeretnék a rábaközieket minél szélesebb körben bevonni a döntésbe. Mint hozzátette, lényegesnek tartja, hogy mindenképpen kerüljön az egyik bankóra a térséget a 19. század második felében felvirágoztató Berg Gusztáv báró arcmása. A napokban beszélt arról az MTI-nek Hutflesz Mihály, a Rábaköz Vidékfejlesztési Egyesület elnökhelyettese, hogy nyár végén, ősz elején forgalomba kívánják hozni a Rábaköz saját "pénzét", a tallért. A hatvanezernél is több lakosú térség saját pénzhelyettesítő utalványának kibocsátója az első ilyen hazai rendszert, a soproni kékfrankot megszervező Ha-Mi Összefogunk Európai Szövetkezet lesz, a két fizetőeszközt pedig egymás működési területén is elfogadják.

Olvasóink írták

 • 5. HelyiPénz 2011. július 07. 10:03
  „Már létezik a facebook-on egy Rábaközi tallér helyi pénz nevű nyitott csoport, ha érdekel, csatlakozz: http://www.facebook.com/groups/140666636011944?ap=1

  Helyi Pénz -nél a facebook-on számos videót és tanulmányt találsz a helyi pénzekről: http://www.facebook.com/profile.php?id=100002578922484&sk=wall”
 • 4. Gabo78 2011. január 27. 21:58
  „Hát van elég sok nagyarcú képviselő, valamelyik adhatná az arcát, ha másért nem,akkor a nemrég kapott notebook-ért, melyet megint nem fognak használni, van aki be sem tudja kapcsolni.”
 • 3. Julianusz 2011. január 27. 21:53
  „Ha az előttem szóló ötletét elvetnék, mert tán "híresebbre " gondoltak, akkor talán a celebvilágból...........:):)”
 • 2. janika 2011. január 27. 19:10
  „Hát, ha nincs egy nyamvadt fotójuk Hany Istókról, akkor tegyék rá a fotón látható hét vezér egyikét! A másik oldalára mg mindet!”
 • 1. janika 2011. január 27. 18:46
  „Arcot keresnek, már ez is pofára fog menni?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megújul az egykori járásbíróság Kapuváron - Fotók

A kapuvári önkormányzat 50 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert az egykori… Tovább olvasom