Kisalföld logö

2017. 09. 21. csütörtök - Máté, Mirella 11°C | 14°C Még több cikk.

Állami segítséget várnak

A csornai önkormányzat a március 15-i hétvége kárainak enyhítését kéri a vis maior alapból. A vihar épületeket is megrongált, illetve a városban rekedtek ellátása jelentett költséget.

A csornai képviselő-testület legutóbbi ülésén Nagy Eszter aljegyző számolt be a legutóbbi rendkívüli időjárás okozta károkról. A képviselők úgy határoztak, a vis maior alaphoz nyújtják be igényüket és kérik a kiadások mérséklését.

Nagy Eszter elmondta: március 14-én éjszaka a Toldi utcában a Kocsis István Sporttelep, illetve a Hunyadi-gimnázium kerítését egy kidőlt fa, illetve derékba tört villanyoszlopok rongálták meg, az előzetes becslések szerint 160 ezer forintos kárt okozva. A Széchenyi-iskola és a gimnázium tetőzetét is megbontotta az erős szél, utóbbi intézményben a villámhárítót is leszakította. Ugyancsak komoly kár keletkezett az Őrangyal-temető kápolnájában. Az aljegyző szerint összesen 1,2 millió forintba kerül a helyreállítás.

A sporttelep és a Hunyadi-gimnázium kerítését is megrongálta a viharban kidőlt fa.
A sporttelep és a Hunyadi-gimnázium kerítését is megrongálta a viharban kidőlt fa.

Az önkormányzat úgynevezett védekezési költséggel is számol a vis maior igényében.

Melegedőhelyiségnek jelölték ki ugyanis a Szilágyi Erzsébet Kollégiumot, ahol 32 utast szállásoltak el és gondoskodtak ellátásukról. Voltak, akik csütörtök éjszakától egészen szombat délelőttig tartózkodtak a kollégiumban. Ennek teljes költségét a város megigényli az államtól. Az épületekben keletkezett károk javítási költségeinek kilencven százalékát szeretnék megkapni.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megérkezett az első gólya Csornára, van remény a tavaszra - fotó

Sikerült lencsevégre kapnom Csornán az első gólyát hétfőn - írta tudósítónk.
Tovább olvasom