Kisalföld logö

2017. 10. 24. kedd - Salamon 9°C | 13°C Még több cikk.

Alapítványi gondok

A tizenegy éves Kapuvári Építőipari Szövetkezet Nyugdíjasokért Alapítvány eddig a szövetkezet székházában támogatta a nyugdíjasokat, most azonban költözniük kell, mert a szövetkezet az irodaházát eladta. Az alapítvány kurátorai úgy érzik: méltatlanul kerültek az utcára.
Dudás Jenő kuratóriumi tag a Kisalföldnek elmondta: dr. Papp Viktor elnöksége és az ő főkönyvelősége idején kiosztható pénzeszközeikből 1991-ben egymillió forintot alapítványban helyeztek el azzal a céllal, hogy a szövetkezet nyugdíjasait támogathassák. Azóta minden évben részükre vendéglátással egybekötött találkozót szerveztek, ahol 2000 – 3000 forintnyi támogatást is kiosztottak. Elhunyt munkatársaik hozzátartozóinak temetkezési segélyt biztosítottak, koszorút küldtek. Az alapítvány adminisztratív tevékenységét a szövetkezet székházában először egy külön irodában, majd mivel a szövetkezet jelenlegi vezetői sorozatosan ki-, majd eladták az épület egyes helyiségeit, mindig más irodában végezték.
Dudás Jenő leszögezte: – A nyugdíjasok üzletrészekkel rendelkeznek, tehát nem lakóként, bérlőként, hanem tulajdonosként használják az épületet. A szövetkezet jelenlegi vezetése, akiknek tulajdonrésze nincs a szövetkezet vagyonában, csak a bevétel felhasználásában, jövedelemként való felosztásában érdekelt. Folyamatosan értékesítik a szövetkezeti székházat, amit az egykori aktív dolgozók, jelenleg nyugdíjasok a saját jövedelmük terhére építettek fel. A bevételből az alapítvány semmit sem kap. Az elmúlt napokban az épület újabb részét értékesítették. Ezért az alapítványt az Ipartelepen lévő műhelyekbe akarják kiköltöztetni. Véleményünk szerint a szövetkezet vezetősége felháborítóan áll hozzá a problémához.
A kuratórium gondjával megkerestük Csorba Ernőt, a Kapuvári Építőipari Szövetkezet elnök-igazgatóját. Ő a felvetésre elmondta, nekik semmi gondjuk nincs az alapítvánnyal, nem akarják azt az utcára tenni. Csupán annyi történt, hogy takarékossági intézkedések során értékesítik az irodaházat. Jelenleg szűkös körülmények között dolgoznak, és tavasszal ők is az Ipartelepre költöznek. Ott a kuratóriumnak is felajánlottak egy irodahelyiséget, de ezt annak vezetői nem fogadták el.
Az elnök kiemelte: nem szeretné, ha emiatt elmérgesedne a viszony a jelenlegi vezetés és a kuratórium között, hiszen ők is szívükön viselik a szövetkezet nyugdíjasainak sorsát.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

„ El kellett innen menekülni... ”

A mindent elborító piaci vetélkedésben – akár tetszik, akár nem – a temetkezés is… Tovább olvasom