Kisalföld logö

2017. 08. 17. csütörtök - Jácint 19°C | 30°C Még több cikk.

Akcióban a mezőőrök és a rendőrök

Fatolvajokat fogtak el a napokban a csornai mezőőrök a rendőrökkel közös akcióban. Az elkövetők helyszíni bírságot kaptak.
Ruzsa János és Vitéz László mezőőrök úgy látják, a pár nappal ezelőtti esettel beindult a „falopások szezonja" Csorna határában. Eddig inkább az illegális szemétlerakók és a terménydézsmálók adtak munkát a városi „csőszöknek".

Ruzsa János (balra) és Vitéz László szerint a csornai határban megkezdődött a „falopások szezonja
Ruzsa János (balra) és Vitéz László szerint a csornai határban megkezdődött a „falopások szezonja".


Csornán idén májusban kezdte meg működését a mezőőri szolgálat. A 9 ezer hektáros külterületre ketten felügyelnek. Szorosan együtt-
működnek a rendőrséggel, ennek köszönhető például a minapi tettenérés is.
– A pásztori erdőt ellenőriztem éppen, amikor friss lónyomokat vettem észre – mondta el a részleteket a Kisalföldnek Ruzsa János. – Elindultam abba az irányba, ahol a felbukkanásuk várható volt. Nem kellett sokat várnom, a Tilosi-átjáró közelében megpillantottam a megrakott lovas kocsit. Amikor megláttak, azonnal vágtára fogták a lovakat és menekültek előlem. Én utánuk mentem, miközben telefonon értesítettem a rendőrséget is. Egy jó darabon követtem őket, aztán néhány perc múlva már jöttek is szembe velünk a rendőrök. Úgyhogy nem volt merre tovább menniük. Innentől kezdve aztán a rendőr kollégák intézkedtek és a két csornai férfit huszonöt-huszonötezer forintra büntették meg. Még figyelmeztették őket, hogy a következő alkalommal feljelentés lesz a dologból. A batár egyébként jól meg volt rakva, leginkább akácfával. Szedtek össze már kivágottat, de vágtak hozzá frisset is.

Ruzsa János kollégája, Vitéz László hozzátette: eddig nem láttak falopásra utaló nyomokat a határban. Úgy látszik, jegyezte meg, hogy most, az igazán hideg idő beköszöntével kezdődik a „szezon". A mezőőrök figyelmeztetnek, továbbra is bárhol, bármikor megjelenhetnek a külterületen. Együttműködnek a rendőrséggel, közös járőrszolgálatokat is szerveznek.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Borsodból érkeztek, jobb életet reméltek

Egy boldogabb és jobb élet reményében költözött a Sándor család egy évvel ezelőtt Kazincbarcika… Tovább olvasom