Kisalföld logö

2017. 06. 23. péntek - Zoltán 21°C | 32°C Még több cikk.

Adományok 15 éve: újabb ajándék a kapuvári kórháznak

A kapuvári ˝Vállalkozók az egészségért˝ Alapítvány több mint háromszázezres ajándékát adták át a helyi kórháznak. Az 1992-ben alapított civil szervezet tizenötödik éve jótékonykodik az intézménynek.

Hagyományos karácsonyi ajándékát nyújtotta át a ˝Vállalkozók az egészségért˝ alapítvány a kapuvári kórháznak. Horváth Ferenc elnöktől és Kóczán Zoltán titkártól a több mint háromszázezer forintos adományt dr. Benedek Zoltán főigazgató vette át. Elmondta, a két nagy képernyős televíziót a kórház új épületszárnyába szánják.

– Mind a várakozó betegek a földszinten, mind az első emeleti ˝bentlakók˝ élvezhetik az adásokat az ezzel is komfortosabbá váló új épületben – mondta a Lumniczer-kórház főigazgatója. Hozzátette, a betegek részére a közeljövőben egy internetes hálózat kiépítését is tervezik.

Horváth Ferenc, dr. Benedek Zoltán és Kóczán Zoltán.
Horváth Ferenc, dr. Benedek Zoltán és Kóczán Zoltán.

A ˝Vállalkozók az egészségért˝ Alapítványt 1992-ber a Kapusprint 90 Kft. alapította, majd még azon év őszén a kapuvári önkormányzat is ˝beszállt˝ tőkével a szervezetbe. A vállalkozók első célja a helyi kórház – elsősorban sebészeti osztályának – fejlesztése volt. Néhány évvel később az alapítvány céljai módosultak, a hattagú kuratórium az intézmény betegmegtartó erejének növelésére és a betegeken felül a dolgozók komfortérzetére helyezte a hangsúlyt. A karácsonyi adományokat éppen tizenöt éve kezdték el ajándékozni a betegeknek és a személyzetnek. Ahogy a kuratórium tagjai elmondták, az elmúlt tizenöt év alatt több mint hétmillió forint értékű adomány került az alapítvány jóvoltából az intézménybe.

Olvasóink írták

  • 1. Magyarka1 2011. január 04. 07:40
    „"Cikes Úr" mint láthatjuk figyel, mint mindig. Nehogy lemaradjon a totálképről.
    Kínos...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Égett a tető Rábaszentandráson - fotók

Egy családi ház tetőszerkezete égett le vasárnap éjjel Rábaszentandráson. Tovább olvasom