Kisalföld logö

2018. 04. 21. szombat - Konrád 11°C | 24°C Még több cikk.

A szomszéd falu segített

A Mihályiban lakó Balka családban a fiatalon elhunyt apa után három kisgyermeket nevel az édesanya.
A Balka család.
A Mihályiban lakó Balka családban a fiatalon elhunyt apa után három kisgyermeket nevel az édesanya. A nehéz helyzetben lévő családon a szomszédos kisfaludiak is segítettek. A fiatal, harmincöt éves Balka István húsvét reggelén, tragikus hirtelenséggel halt meg. Ahogy felesége elmondta, férjével együtt korábban nem tudtak róla, hogy bármiféle egészségi problémája lett volna. A fiatal apa a mihályi Agrár Rt.-nél dolgozott, csendes, dolgos embernek ismerték munkatársai. Kilenc hónapos újszülöttjének is nagyon örült. Sajnos nem sokáig élvezhette a kislány gyöngyöző nevetését. Nemcsak a kis Helga maradt azonban utána, a kilencéves Christopher és a tizenegy éves Lénárd is hiányolják apjukat.

A család öt éve költözött Kisfaludról Mihályiba. A magára maradt anyuka minden idejét gyermekei nevelésére fordítja, ám a család helyzete a félkész ház miatt sem könnyű. Segítségükre sietett azonban a kisfaludi Ódor Ferenc, akinek javaslata nyomán gyűjtés indult az apa szülőfalujában. Ebben nagy feladatot vállalt a kisfaludi polgárőrség Kiss Árpád vezetésével.

A gyűjtésben nagy segítséget kaptak Varga Erikától és Preklet Petrától, akik több estéjüket szánták a kisfaludi családok meglátogatására. Végül az egész falu adakozásából mintegy százhatvanezer forint gyűlt össze, melyet a minap Kiss Árpád és a segítő hölgyek adtak át Mihályiban az örömtől szólni is alig tudó anyának és gyermekeinek. Balka Istvánné meghatottan köszönte meg a kisfaludiak önzetlen segítségét. Lapunknak elmondta, a pénzt a félig kész ház további építésére szánja. Kiss Árpád megjegyezte, rajtuk kívül az apa volt cége is segített a családnak és reményei szerint lesz folytatása a kisfaludi kezdeményezésnek.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Segítettek a máltaiak - Csornán is

Csaknem nyolcmillió forintot osztott szét jótékony célra tavaly a Máltai Szeretetszolgálat csornai… Tovább olvasom