Kisalföld logö

2017. 09. 23. szombat - Tekla 9°C | 18°C Még több cikk.

A szabálytalanok pénztárcája apad Bogyoszlón

Bogyoszló egész napos rendőri jelenlétet kapott. A csornai rendőrök járőrözése nyomán eltűntek az illegális árusok és a fémkereskedők a faluból, ahol a lakosok először megijedtek a rendőrök állandó látványától. Néhány helyi szabálytalankodót már bírságoltak.

Egy országos felmérés eredményeképpen állandó rendőri jelenlétet kapott Bogyoszló. A hatóság látványa először ijesztő volt a helyieknek, akik közül néhányan már ellenőrzésbe is belefutottak.

SMS a témában: Köszönjük a bogyoszlói önkormányzatnak, hogy kérték az állandó rendőri jelenlétet. Nőtt a közbiztonság, apad a lakosok pénztárcája.

– Az SMS üzenet írója vélhetően kevés információval rendelkezik a rendőri jelenlét miértjéről, melyet nem a községháza kért a faluba – kezdte a történetet Varga Tamás polgármester. Elmondta, tavaly a Belügyminisztérium küldött szét egy kérdőívet, melyben a települések közbiztonságáról érdeklődtek kérdéssorok formájában. – Nem éreztem túl szerencsésnek a kérdésfeltevést, hiszen abban összemosták a kis falvakat a városokkal – mondta a bogyoszlói vezető.

Gyűrű Jánosné: A szomszédok egyikénél-másikánál próbálkoztak gyanús ˝kereskedők˝, eddig.
Gyűrű Jánosné: A szomszédok egyikénél-másikánál próbálkoztak gyanús ˝kereskedők˝, eddig.

A községháza is nyilatkozott a helyi közbiztonság kérdéséről, melyet akkoriban sem tartottak kiemelkedően rossznak. – Nálunk is megjelentek a trükkös csalók, az illegális árusok és a „fémkereskedők", ám ezek száma nem lépte túl a rábaközi átlagot – mondta Varga Tamás. A szakminisztérium azonban mégiscsak kijelölte az országos akció keretében Bogyoszlót arra, hogy egy meghatározott ideig állandó rendőri jelenlétet biztosítsanak a faluban, melyet a csornai kapitányság munkatársai teljesítenek.

– Ismétlem, nem mi kértük az akciót, ám a legmesszebbmenőkig támogatom azt – fogalmazott a településvezető, aki hozzátette, az említett gyanús elemek azóta eltűntek Bogyoszlóról. A fokozott együttműködés keretében a rendőrség nemcsak a közbiztonságra ügyel, munkatársaik előadásokat is tartanak a községben.

– Ki kell emelni, hogy a rendőri jelenlét nemcsak az átutazókat ellenőrzi, hanem a helyi szabálytalankodók is horogra akadnak, talán erre utalt az SMS írója akkor, amikor apadó pénztárcákról írt – mondta a polgármester.
Az állandó rendőri jelenlét először némi riadalmat okozott.

– Nem tudtuk mire vélni a dolgot, arra tippeltünk, keresnek valakit – osztotta meg a köz véleményét Gyűrű Jánosné Jutka néni. Az idős hölgy aztán később természetesen megnyugodva vette tudomásul, hogy a szomszédjába járó trükkös besurranók elmaradtak az elmúlt napokban. – Még a falun átszáguldó motorok sem járnak erre a rendőrautó látványától – mondta Jutka néni.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Újítanak a bokrétások

A szanyi Bokréta viseletén a Gyöngyös Bokréta mozgalom óta a piros szín dominál. Tovább olvasom