Kisalföld logö

2017. 09. 24. vasárnap - Gellért, Mercédesz 10°C | 17°C Még több cikk.

A mérgesi polgármester megvédte a becsületét

Mérges - Lezárult a rendőrségi nyomozás, a mérgesi
polgármesteri hivatalban senki nem sikkasztott.
A polgármester feljelentette a rágalmazókat, az ügy bírósági bocsánatkéréssel ért véget.
Indulatok, személyeskedő viták, vádak borzolták az elmúlt hónapokban a mérgesi kedélyeket.

A százlelkes falu képviselő-testületében négyen kétfelé húztak. A helyzet odáig fajult, hogy az egyik önkormányzati képviselő ismeretlen tettes ellen sikkasztás miatt tett feljelentést a Csornai Rendőrkapitányságon.

A közelmúltban véget ért a rendőrségi nyomozás: a „jogsértés nem történt" megjegyezéssel zárták le az aktát. A fiatal mérgesi polgármestert, Balázs Vincét nem lepte meg az eredmény.
– Tudtam, hogy mindent a törvények szerint intézünk az önkormányzatnál. A rendőrségi feljelentés az ellenem irányuló lejáratás része volt – reagált a községvezető.

Balázs Vince a személyét ért támadásokkal szemben a bíróságon vett elégtételt. Feljelentette a rágalmazó képviselőket. Ők már az első tárgyaláson meggondolták magukat és elnézést kértek a polgármestertől. Balázs Vince elfogadta tőlük, mert úgy véli, a falu látta kárát az ellenségeskedésnek.

Tiszta székek: A rendőrség megállapította, hogy a bútorbeszerzésnél nem történt sikkasztás. Balázs Vince nem csalt.

– A lényeg az, hogy talán mindenki levonta az ügy tanulságait és ismét teljes energiával Mérges fejlesztésén fáradozik – fogalmazott. – A bírósági jegyzőkönyvet közmeghallgatáson is felolvasták, tehát a falubelieket is tájékoztattuk a fejleményekről. Ezt fontosnak tartottam, hiszen ha valakiről sokat hallják, hogy csalt és sikkasztott, akkor előbb-utóbb el is hiszik róla. Persze, még ma is hallani a régi vádakat itt-ott, de ezeknek már nem tulajdonítok nagy jelentőséget. A becsületemet megvédtem, a rendőrség is lezárta a nyomozást, a bíróságon történtek
pedig önmagukért beszélnek.

Balázs Vince szerint az elmúlt néhány hónapban a legnagyobb kárt a község szenvedte el. „A civakodás idején csak behúzott kézifékkel haladtunk előre – jegyezte meg. – Bízom benne, hogy miután a kedélyek megnyugodtak, ismét a település érdeke lesz az első minden helybelinél."
A feljelentő annak idején három bőrfotel beszerzése miatt tett panaszt. Az önkormányzat a téti kistérségtől irodabútorok beszerzésére kapott 67 ezer forintot, amiből megvették a székeket. A rendőrségi nyomozás szerint jogszerűen jártak el.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elkerülik a turisták a Rábát

Rába mente - A civil környezetvédők azt várják a magyar hatóságoktól, hogy az osztrákokkal kötött… Tovább olvasom