Kisalföld logö

2018. 06. 19. kedd - Gyárfás 19°C | 28°C Még több cikk.

A legkritikusabb a 86-os főút helyzete

A Rábaköz és a Fertő-part rendőrei, tűzoltói, mentősei és a közút szakemberei a közelgő tél közös tennivalóiról egyeztettek. A megbeszélésen többször elhangzott, a környék legsarkalatosabb pontja a 86-os főút helyzete.

Szerda délelőtt a kapuvári tűzoltóság látta vendégül a mentőszolgálat megyei szakembereit, Fertő-parti és kapuvári rendőröket, a Magyar Közút Kht. szakembereit, valamint csornai, soproni és környékbeli tűzoltókat. A megbeszélés kezdeményezője, Molnár Sándor őrnagy, kapuvári parancsnok hangsúlyozta, a két évvel ezelőtt életre hívott hagyomány az utóbbi években beváltotta a hozzá fűzött reményeket még akkor is, ha az együttműködés rendszerén természetesen még mindig van mit javítani.

Az évenként megtartott egyeztetés legfőbb célja felkészülni a tél beálltával várható közlekedési és baleseti helyzetekre.
A megbeszélésen elhangzott, a téli útviszonyok között elhagyott autókat a tulajdonosok rendszám és típus szerint jelentsék be az illetékes ügyeleten, megkönnyítendő és gyorsítandó a szervezetek munkáját.
Az évenként megtartott egyeztetés legfőbb célja felkészülni a tél beálltával várható közlekedési és baleseti helyzetekre.

Bencsics Zsolt alezredes, a Kapuvári Rendőrkapitányság osztályvezetője több terelőtáblát kért a közút szakembereitől. Utóbbi cég munkatársai kijelentették, a közútkezelő gépei november 10-ig felkészültek a télre, a szervezetnél a hónap eleje óta már egyszerű készenlét van. Fogarasi Zoltán, a megyei mentőszolgálat vezető mentőtisztje kijelentette, az együttműködés legjobb példája a 2007-es, beledi buszbaleset volt, ami például szolgál a hasonló események megoldására.

A találkozó résztvevői egyetértettek abban, hogy a 86-os főút a környék legveszélyesebb útvonala, főleg a téli időszakban, melyre a különböző szervezeteknek eltérő módon, de összehangoltan kell felkészülni.

Olvasóink írták

 • 4. Pepiii 2010. november 28. 22:06
  „Kb. 4 órája esik a hó. . . Csornán áll a hó szinte minden úton . .kérdem én a jól felkészült Magyar Közút Kht. szakemberei ilyenkor hol vannak ?”
 • 3. bősárkányi 2010. november 19. 14:24
  „A nagy készülődésben már fel sem tűnik a kéklámásoknak, hogy a 86-oson Mosonmagyaróvár felől 2-szer lehet beérni Csornára és 2-szer lehet elhagyni a várost.
  Ez így is fog maradni?
  Honnan kell településen kívül és településen belül közlekedni?”
 • 2. Pepiii 2010. november 18. 19:32
  „Megelőzés. . készülődés. . Ez mind szép és jó! Látunk is majd ebből valamit?”
 • 1. bősárkányi 2010. november 18. 09:50
  „Ez mind valami.
  De nem A MEGOLDÁS!!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Erkel Ferencre emlékeznek Beleden

A Mikrotérségi ÁMK Művelődési Ház és Városi Könyvtár közös szervezésében változatos rendezvényekkel emlékeznek meg a zeneszerző születésének bicentenáriumáról. Tovább olvasom