Kisalföld logö

2017. 10. 18. szerda - Lukács 12°C | 23°C Még több cikk.

A következő öt év győztese Csorna lehet

Major András lett Csorna alpolgármestere. A város képviselő-testülete döntött így keddi, rendkívüli ülésén.
Megtartotta alakuló ülését Csorna új képviselő-testülete. Dr. Horváth Ciprián, a választási bizottság elnöke ismertette előbb az október 12-i választás helyi eredményét, majd mind a polgármester, mind a képviselők esküt tettek. Dr. Bónáné dr. Németh Katalin programismertetésében elmondta: a nagy bizalom, melyet kaptak, nagy felelősség is.

A polgármester kijelentette: olyan polgármester akar lenni, aki alázattal és emberséggel irányítja a várost. „A győztes nem mi és nem én vagyok. A győztes Csorna lehet" – tette hozzá.

Az alakuló ülés után rendkívülire váltott a képviselő-testület.
Az alakuló ülés után rendkívülire váltott a képviselő-testület.


A képviselő-testület megállapította a polgármester illetményét, havi bruttó 523.500 forintban, költségtérítését 78.525 forintban.

Rövid szünet után rendkívüli üléssel folytatták a munkát a képviselők. Ezen a város főállású alpolgármesterévé választották Major András képviselőt (Fidesz–KDNP). Illetményét havi 418.800, költségtérítését 62.820 forintban határozták meg.

A testület felállította az új bizottságokat is. A jogi és ügyrendi bizottság elnöke Háncs Károly (Fidesz–KDNP) lett, képviselő tagjai Póczik János (Fidesz–KDNP) és Dani Richárd (MSZP–DK), külsős tagjai Csaba Tímea és Végvári Szabolcs. Az ifjúsági, sport- és kulturális bizottságot Antal Krisztián (Fidesz–KDNP) vezeti, képviselőként Szabó Dávid (Fidesz–KDNP) és Nagy-Liszkai Zsuzsanna (Jobbik), külsősként Kantó Tamás és Takácsné Nagy Gabriella tevékenykedik.

A szociális és egészségügyi bizottság elnökévé Bella Rudolfot (Fidesz–KDNP), képviselő tagjává Bella Imrénét (Fidesz–KDNP) és Póczik Jánost (Fidesz–KDNP), külsős tagjává Varga Józsefet és dr. Winiczai Zoltánt választották. A gazdasági bizottság elnökeCsaládi János (Fidesz–KDNP) lett, tagjai Szabó Dávid (Fidesz–KDNP), Horváth János Zoltánné (Fidesz–KDNP), külsős tagjai Kiss Ottó és Horváth László.

A képviselők alaptiszteletdíját 77.300 forintban állapították meg, a külsős tagok az összeg 45 százalékát kapják.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Füstölt a terményszárító Szilsárkánynál

A szárító épülete nem gyulladt ki, csak a termény füstölt kisebb gócokban. Tovább olvasom