Kisalföld logö

2017. 12. 16. szombat - Etelka, Aletta -2°C | 6°C Még több cikk.

A kórház hiánya elhomályosítja az emléktábla fényét

Sajtótájékoztatót tartott szerdán Kristófné Horváth Erzsébet polgármesterjelölt (MSZP DK) a keddi csornai emléktábla avatással kapcsolatban.

- Végtelenül álszent „ünnepséget" tartottak kedden Csornán a Kokas háznál. A 100 éve közadakozásból létrehozott kórház alapítójának emléktáblát avattak. Azok avattak emléktáblát, akik 2007-ben tüntettek a senki által nem tervezett „kórházbezárás" ellen, 2 éve azonban kormányra kerülve szívfájdalom nélkül elintézték, önkormányzati vezetőként szótlanul eltűrték a csornai Margit kórház aktív ellátásainak megszüntetését - mondta a polgármesterjelölt.

- Szép dolog a csaknem egy éve óriástáblán ígérgetett új járóbeteg szakrendelő. Szükség is van rá, de az nem kórház. Az elfekvő ápolási osztály sem kórház. A rehabilitáció sem kórház.
Míg 1928-ban 55 anya szült gyermeket kórházunkban, a kormány döntése miatt 2 éve egyetlen újszülöttnek a személyi adataiban sem szerepel, hogy születési helye: Csorna. A Margit kórházban ma nem szülnek, nem műtenek, pedig 1915 februárjában már műtéti beavatkozást is végeztek itt.

Minden elismerésünk az eszközök, anyagi források, minimális munkafeltételek hiányában is kitartó orvosoknak, ápoló és kiszolgáló személyzetnek. Az ő emberfeletti munkájuk azonban nem feledteti, hogy elvették tőlünk azt, amit elődeink nekünk építettek.
A Kórház alapkövét 1913. október 12-én rakták le, s a következő szöveg került mellé: „Ezt az épületet betegtársaink vigasztalására és gyógyítására emeltük!"

Dr. Kokas Lajos nem emléktáblát akarna, ha élne, hanem azt, hogy az általa alapított kórház, amelyik a maga korában élen járt ellátásaiban és műtéti megoldásaiban, ma is működhessen, ahogyan azt az alapkő letételekor is jelezték - fogalmazott Kristófné Horváth Erzsébet.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Észrevették, hogy veszi őket a biztonsági kamera - félbehagyták a lopást Csornán

A csornai és a győri rendőrök két nőt és két férfit állítottak elő bolti lopás miatt az elmúlt 24… Tovább olvasom