Kisalföld logö

2018. 05. 26. szombat - Fülöp, Evelin 13°C | 24°C Még több cikk.

A helyiek is segítettek a himodi kultúrház felújításában

Nyolcszázezer forintból újították fel a himodi kultúrházat, a munkából a helyiek is kivették részüket. Az intézményt először a nyugdíjasok vették birtokukba.

– Véleményem szerint egy kistelepülés életében felértékelődik minden olyan hely vagy intézmény, mely a lakosságban erősíti a közösségi érzést, ezért is tartottuk fontosnak a helyi kultúrház mielőbbi felújítását – mondta el a Kisalföldnek Módos Ferenc himodi polgármester. A főleg a belső térben mutatkozó hiányosságokat a helyi képviselő-testület egyik első intézkedéseként, mintegy nyolcszázezer forintból szüntette meg. Az átalakítási munkákból a településőr és a közmunkások is kivették a részüket. Megújult a belső festés, a padozat és a fa falburkolat is, ám a színpad szerkezete sem maradt ki a rekonstrukcióból.


A belsőleg felújított kultúrházat a nyugdíjasok vehették először birtokba.
A belsőleg felújított kultúrházat a nyugdíjasok vehették először birtokba.

– A belsőleg felújított intézményt a minap először a helyi nyugdíjasok vehették igénybe, akiknek a himodi iskolások és a veszkényi dalkör adott műsort – mondta Módos Ferenc. Hozzátette: a továbbiakban más rendezvényeket is szándékoznak hozni a himodi kultúrházba.

A rendvédelmi szervek és az IPA történelme címmel nyílik egy hónapos kiállítás a himodi kultúrházban pénteken délután két órakor. A rendvédelmi szervezetek történelmét, egyenruháit és fegyverzetét is bemutató tárlatra várják dr. Takács Tibor ezredest, megyei főkapitányt, dr. Komáromi István nyugalmazott dandártábornokot és dr. Francsics Ottó ezredest, a Rendőrmúzeum baráti körének elnökét is.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kívül-belül felújították a kónyi idősek otthonát

Új otthonba költözhettek hétfőn a kónyi idősek. Az önkormányzat közel 19 millió forintból újíttatta… Tovább olvasom