Kisalföld logö

2017. 12. 18. hétfő - Auguszta -3°C | 3°C Még több cikk.

A fiatalok kapnak házi mozit is Markotabödögén

A markotabödögei önkormányzati vezetés a falu valamennyi korosztályát szeretné bevonni a község- és közösségfejlesztő munkába.

Kis lépésekben, de folyamatosan haladjon előre Markotabödöge. Így fogalmazza meg az önkormányzat céljait Horváth Sándor polgármester. A település valamennyi korosztályát szeretné megszólítani programokkal, fejlesztésekkel.

Klubhelyiséget alakítottak ki például a kultúrházban a fiataloknak. Korábban is volt ilyen, de magatartási problémák miatt nem használták rendszeresen. Most – a szabályok betartására vonatkozó ígéret mellett – megkapták a néhány éve pályázaton nyert erősítőgépeket, súlyzókat is. Egy holland „falubeli" futópadot ajándékozott a fiataloknak, illetve egy televíziót is. Rövidesen a szintén támogatásból szerzett házimozi-rendszerre is számíthatnak.

Horváth Sándor tervei között útfelújítás is szerepel. A Kis utca és a Közkapu utca burkolatára férne rá a rekonstrukció.

Az ifjúsági klubban konditermet is berendeztek. Lengyel Sándor és Lengyel Alex is rendszeresen erősít a gépeken.
Az ifjúsági klubban konditermet is berendeztek. Lengyel Sándor és Lengyel Alex is rendszeresen erősít a gépeken.


– Eddig saját erőnkből próbáltuk rendben tartani, például a Kis utcába és a Széchenyi utcába murvát vitettünk. Pályázni akarunk a többi munkára, a Közkapu utcában kátyúzni kellene. A környezet szépítésére is nagy hangsúlyt fektetünk, nem tettem le arról, hogy a templom mellett egy parkot alakítsunk ki – sorolta a célokat a községvezető.

Horváth Sándor megválasztása óta egyeztetett a civil szervezetekkel, sportolókkal, idősekkel. Úgy véli, minden helyi, a településért tenni akaró segítségére szükség lesz.

– Rendezvényekkel szeretném színesebbé tenni a falu életét. Az elképzelések szerint minden korosztály megtalálná a magának valót. Az sem lesz baj persze emellett, ha sikerül forrásokat szereznünk a különböző fejlesztésekhez is – jegyezte meg.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nyolc kapuvári aranyérem a pápai karate tornán

Megkezdte az idei versenyévet a Castrum SC Kapuvár utánpólás karate csapata Pápán. Hét kyokushin… Tovább olvasom